Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Eldőlhet Lezsákék sorsa

 

Ma vagy holnap mindenképpen döntenie kell Szili Katalin házelnöknek a Herényi Károly által az MDF-frakcióból kizártnak minősített Lezsák Sándor és Balogh László sorsáról. Az Országgyűlés elnökének azért kell döntést hoznia a kérdésben, mert a parlament ügyrendi bizottsága nem határozott a kizárás elfogadásáról, illetve elutasításáról, hanem a döntési jogkört visszautalta Szili Katalinnak. Érdekesség azonban, hogy míg Szili Katalin a két MDF-es politikus kizárását az ügyrendi bizottsághoz utalta, addig Herényi Károly azon bejelentését, hogy az interparlamentáris unió alelnöki tisztségébe - a már korábban az MDF-ből kizárt - Balsai István helyett Csapody Miklóst jelöli, illetve a frakcióvezető-helyettesi posztra Karsai Pétert nevezi ki, egyből tudomásul vette a házelnök, a kérdés megtárgyalására nem kérte fel a parlament szakbizottságát.


Az Országgyűlés plenáris ülésén döntés születhet abban a kérdésben is, hogy Herényi Károlyt megerősítik-e a demokrata fórum frakcióvezetői posztján. Ezt az indítványt még a Fidesz terjesztette a parlament elé „megfellebbezvén" az ügyrendi bizottság korábbi határozatát, amelynek baloldali és MDF-es többsége Herényit ismerte el a képviselőcsoport vezetőjének.


Emlékezetes, a Fidesz is azért szorgalmazta, hogy a parlament foglaljon állást az ügyben, mert a korábban a frakcióban többségben lévő lakitelekiek, illetve a velük szimpatizáló MDF-esek leváltották posztjáról Herényi Károlyt, és törvénytelennek minősítették Herényi azon - az ügyrendi bizottsághoz intézett - bejelentését, amellyel saját magát erősítette meg tisztségében.


Dávid Ibolya pártelnök levelet írt az MDF-frakció 14 tagjának, hogy a mai plenáris ülés szünetében egy kávé melletti megbeszélésre invitálja őket. Balogh László és Lezsák Sándor nem kapott meghívást.
Kiálltak Herényi mellett. Az MDF elnöksége elfogadhatatlannak tartja, bárki is számon kérje azt, hogy egy országgyűlési képviselő a parlamentben a kötelességét teljesíti - áll a testület közleményében. A dokumentum szerint Herényi Károly frakcióvezető ezt a kötelességét teljesítette, amikor a pártja nevében szavazott, és elutasította a kormány javaslatát. Ismert, az T. Ház Herényi szavazatával tudta csak elfogadni a kistérségi társulásokról szóló törvényjavaslatot. Az MDF frakciójának tagjai Herényin kívül nem vettek részt a szavazáson, és hasonlóan járt el a Fidesz is, így a kormánypártok csak a fórumos politikus segítségével tudták biztosítani az Országgyűlés határozatképességét. A Fidesz alkotmányos aggályokat fogalmazott meg a törvény kapcsán, és eljárása miatt bírálta Herényi Károlyt.Az MDF parlamenti képviselőcsoportja
A pártvezetéshez hű tagok

1. Dávid Ibolya
2. Herényi Károly
3. Csáky András
4. Csapody Miklós
5. Gémesi György
6. Karsai Péter
7. Pettkó András
8. Sisák Imre János

A Lakitelek munkacsoport

9. Csampa Zsolt
10. Ékes József
11. Fülöp István
12. Németh Zsolt
13. Pichler Imre László
14. Püski András

Külső támogató

15. Medgyasszay László

A frakcióból Kizártak
2002. 09. 07. Boros Imre
2004. 06. 23. Hende Csaba
2004. 09. 06. Balsai István, Font Sándor Horváth Balázs, Kelemen András, Szászfalvi László
2004. 10. 16. Balogh László, Lezsák Sándor


Pál Gábor
Magyar Nemzet

 

Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
17.00-18.00 Képviselői fogadóóra Móricgáton
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép