Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
''Emlékezz Európa'' nemzetközi nyári diáktábor 2014
2014. augusztus 31.

Augusztus elején ismét megszervezésre került a Pesti Srác Alapítvány és a Visegrádi Alap támogatásával az "Emlékezz Európa" nemzetközi nyári diáktábor. Négy ország, öt városából és hat középiskolából vett részt összesen 40 diák és 8 tanár, a tábor közös nyelve az angol volt.

A tábor célja a II. Világháború utáni történelmi időszak jobb megismerése, valamint a visegrádi országok (cseh, lengyel, szlovák és magyar) kultúrájának kölcsönös bemutatása, egymás gondolkodásának jobb megértése.

A tábor tagjai meglátogatták Budapesten a Parlamentet és a Terror Háza Múzeumot. Majd Lakitelekre utaztak, ahol a Lakitelek Népfőiskola volt a tábor központja.

Itt különböző kulturális (filmvetítés, előadások, plakátkiállítás, néptáncbemutató és tanítás) és sportrendezvényeken (asztalitenisz, úszás, minigolf, kerékpártúra, labdarúgás) vettek részt a diákok.

Egy buszos kirándulás keretében keresték fel a diákok a Feszty körképet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, Marispusztán az 56-os Múzeumot és Kápolnát, valamint Kiskunmajsán a Jona Thermál fürdőt. A táborban lévő cseh, lengyel és szlovák diákok részletes tájékoztatást kaptak a magyar történelemről, a magyar kultúráról és személyes tapasztalatot szereztek a magyar konyháról.

Karla Wursterová a Visegrád Alap ügyvezető igazgatója és Milan Peperník cseh konzul személyesen is találkozott a résztvevőkkel. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, Lakiteleken köszöntette a diákokat és a tanárokat.

A Pesti Srác Alapítvány a jövőben is fontosnak tartja, hogy a visegrádi országok diákjai lehetőséget kapjanak arra, hogy egymás történelmét, kultúráját és gondolkodás módját személyesen is megismerjék, elősegítve a jó szomszédi kapcsolatok kialakítását.


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép