Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Erős és szilárd szövetséges a Nemzeti Fórum
2010. szeptember 10.

Kétharmados többséggel új politikai erőtér született.

Szombaton ötödik országos gyűlését tartja a Nemzeti Fórum, amelyen bemutatják a politikai egyesület polgármesterjelöltjeit – mondta tegnap Lezsák Sándor elnök sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Fórum vezetője közölte, hogy a szervezet országos gyűlésén tisztújítás is lesz. A tagság elnöknek újra Lezsák Sándort jelölte, aki szombaton beszámol az egyesület helyzetéről, programjáról. Az ötödik országos gyűlésen a Nemzeti Fórum választott képviselői és mások mellett V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke ad tájékoztatást szakterülete helyzetéről – mondta Lezsák Sándor.

Erős és szilárd szövetséges a Nemzeti Fórum

Az Országgyűlés fideszes alelnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Fórum a lakiteleki rendszerváltó kezdet és az MDF klasszikussá vált hagyományait viszi tovább, és politikai egyesületként a nemzeti ügyeket mozgalmi eszközökkel szolgálja.

Nyomatékosította: a Nemzeti Fórum kiemelten fontosnak tartja az elmaradt történelmi igazságtétel megnyugtató rendezését, Klebelsberg programját a tanügyben, a hungarikumokat, a tanyatörvényt, a szórványmagyar területek és a diasz póra támogatását. Lezsák Sándor úgy fogalmazott, a kétharmados parlamenti többséggel új politikai erőtér született, a Nemzeti Fórum pedig a Fidesz–KDNP szövetségeseként készül az önkormányzati választásra.

Az elmúlt évben belső szakmai képzéssel segítettük több mint kétszáz nemzeti fórumos önkormányzati választásra történő felkészítését – jelentette ki az elnök, hozzátéve: csaknem száz településen állítanak vagy támogatnak polgármesterjelölteket, képviselőjelölteket.

A sajtótájékoztatón részt vett Kiss Melinda, aki Jászszentlászlón indul a polgármesteri tisztségért, valamint Ékes József fideszes honatya, aki Ajkán méreti meg magát a város vezetéséért. Ékes emlékeztetett arra, hogy egy cikluson keresztül, 2002-ig sikeresen vezette a várost, ahol ez idő alatt jelentősen csökkent a munkanélküliség. Az önkormányzati választásokról szólva elmondta: szerinte új társadalmi, gazdasági, politikai légkört kell kialakítani Ajkán.

(Megjelent a Magyar Hírlap 2010. szeptember 9-i számában)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép