Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Erősíteni a család becsületét
2009. június 11.

Család nélkül nincs nemzet - hangoztatták tegnap a parlamentben magyar és német előadók a Helyi szövetség a családokért című konferencián. A Konrad Adenauer Alapítvány elnöke szerint a családokról nemcsak beszélni kell, hanem anyagilag is támogatni kell őket. "A nemzet legerősebb egysége a család" - mondta tegnap a parlament felsőházi termében Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A Helyi szövetség a családokért konferenciát a Nagyacsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szervezte, a fővédnökséget Sólyom László köztársasági elnök vállalta. Lezsák Sándor kiemelte: egy felelős programban szerepelnie kell összetett családtámogatásoknak, amelyek tartalmaznak lakásprogramot is. Lezsák figyelmeztetett: a bejegyzett élettársi kapcsolatok gyengítik a családokat.

Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke, egykori miniszter kijelentette, hogy az állam kötelessége a családalapítás feltételeinek megteremtése, s ehhez nem elég dokumentumokat bemutatni, tenni is kell, mert család nélkül nincs állam, s a társadalom is értéktelenné válik. Emlékeztetett, a német alkotmány alaptörvénye a család védelme, s nemcsak beszélni kell a családokról, hanem anyagilag is támogatni kell őket

 

2009-06-11_2.jpg

Lezsák Sándor szerint a nemzet legerősebb egysége a családSzabó Endre, a NOE elnöke szerint a fő célt, az anyaság, a házasság és a család becsületét kell tovább erősíteni.

Soltész Miklós, a KDNP népjóléti kabinetjének vezetője felháborítónak tartja, hogy a családot összemossák más társas életformákkal, s el kell utasítani azt a nézetet is, amikor egy újszülöttnek nem határozzák meg a nemi identitását, mondván, majd később eldönti, hogy minek érzi magát. Klaus Dietrich, Thüringia tartomány miniszteri tanácsosa a családsegítő egyesületek és a lokális szövetségek fontosságát emelte ki, Helmut Schiffner bajor vállalkozó pedig a család és a munka összhangjáról beszélt. Itthon tavaly alakult meg a Pest Megyei Területi Családi Tanács, és vezetői szerint a megyében folyamatosan növekszik a szervezetek száma.

 Felelősség a társadalomért


Beer Miklós váci megyés püspök Az egyházak és a család összefogása című előadásában egyebek mellett az általa meghirdetett Karolj fel egy családot! jelmondatú kezdeményezésről beszélt. Lapunknak elmondta: sokan jelentkeztek, hogy segítenének, még külföldről is érkeztek felajánlások. Van, aki csak kevéssel, míg mások nagyobb adományokkal is hozzájárulnak az eladósodottság és az elbocsátások, valamint legújabban a kormányzati megszorítások miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítéséhez. Kijelentette: a társadalomban igenis ott van a szolidaritás, az egymás felé fordulás képessége, még akkor is, ha ma mindenki bizalmi válságról beszél. "Ez vitathatatlan, ám ebből az állapotból sürgősen ki kell jutnia az országnak, és ebben az egyháznak is szerepet kell vállalnia, felmutatva az örök értékeket" – mondta a püspök. Beer Miklós azt vallja, hogy a hívő ember valódi küldetése akkor kezdődik, amikor kilép a templom falai közül. Krisztus tanítása szerint igenis felelőssége van a társadalom állapotáért, a közerkölcsért. (KD)


Balczó Mátyás
Magyar Hírlap

 


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép