Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Etikai bizottság elé idézték Lezsákékat

 

Lezsák Sándort és Balogh Lászlót a Dávid Ibolya munkacsoport zárta ki a képviselőcsoportból, nem az MDF-frakció - állítják a Lakitelek munkacsoport tagjai. Nem kizárt, hogy az ügyrendi bizottság többek által törvénytelennek minősített határozatáról - amelyben Herényi Károly frakcióvezetőt legitimálták tisztségében - a Fidesz esetleges kezdeményezésére az Országgyűlésnek is szavazni kell.


Lezsák Sándor, az MDF egyik alapító képviselője lapunk kérdésére kifejtette: már meghívót kapott a demokrata fórum etikai és fegyelmi bizottságától. Információink szerint november 8-ra nemcsak Lezsák Sándort, hanem mindazon képviselőt beidézték a testület elé, akik aláírták a Herényi Károly frakcióvezető tisztségében való megerősítését kimondó korábbi ügyrendi bizottsági állásfoglalás elleni, Szili Katalinnak írt levelet. A keddi ügyrendi bizottsági ülésen a testület MSZP-s és MDF-es többsége a Fidesz, valamint az SZDSZ ellenében döntött úgy, hogy Herényi legitim frakcióvezető. Lezsák Sándor kijelentette: nem tudják szembefordítani választópolgáraival, továbbra is teszi a dolgát. A Lakitelek munkacsoport a szerdai frakcióülés után várja Szili Katalin házelnök újabb állásfoglalását, ahol remélik, hogy a folyamatos törvénytelenségek után már a törvényesség és az Országgyűlés szabályainak betartása lesz a mérvadó.


Tegnap Csampa Zsolt (MDF) levélben kérte a parlament elnökét, hogy mindent tegyen meg annak érdekében, hogy helyreálljon a törvényesség az MDF képviselőcsoportjában. Arról is tájékoztatta Szili Katalint, hogy a frakció jelenlévőinek többsége, 17-ből kilenc képviselő, nem értett egyet az ügyrendi bizottság szerdai állásfoglalásával, amely szerint Herényi Károly a képviselőcsoport vezetője. - Kilencen leváltottuk tisztségéből Herényit, a döntések a határozatképtelenség következtében illegitimek - tette hozzá. Csampa megjegyezte: az este 21 órakor kezdődő frakcióülésre 18 órakor küldtek nekik meghívót sms-ben, ami szintén szabálytalan, hiszen abban a napirendi pontokat sem említették. - Emiatt több vidéki képviselőnek esélye sem volt, hogy arra időben felérjen - mondta.


Herényi Károly - aki árulónak tartja a lakitelekieket - szerint csak 15 fős a frakció, így nem voltak többen már a frakcióülés kezdetén sem a lakitelekiek, illetve a velük egyetértők. Közölte: a képviselőcsoport csak a választmány felszólításának tett eleget a kizárással, mivel Lezsák és Balogh nem hagytak fel az MDF-ellenes tevékenységgel. Közölte: a két kizárt egyébként sem szavazhatott volna az ülésen, illetve csak a saját kizárásuk mellett, a választmányi döntést figyelembe véve. Úgy vélte, három óra alatt az ország bármely pontjáról felérhetett volna bármelyik képviselő a budapesti frakcióülésre. A frakcióülésen nyolcan frakcióvezető-helyettessé választották a Dávid Ibolyához feltétlen lojalitásáról ismert Karsai Pétert. Arról is döntöttek, hogy az Interparlamentáris Unió alelnöki posztján Csapody Miklós váltja Balsai Istvánt.
Szili cáfolja a paktumot. Szili Katalin visszautasította Font Sándor (MDF) korábbi kijelentését, miszerint létezne egy Dávid-Szili paktum. - Nekem házelnökként az a feladatom, hogy a vonatkozó szabályokat betartsam és betartassam - mondta. Hozzátette: az alkotmánynak van egy passzusa, amely azt mondja, hogy a választásokon pártokra szavaznak, ezért pártoknak van frakciójuk. Szili úgy véli, nem hajlandó összeesküvés-elméletekbe bocsátkozni, s a házszabály alapján kizárólag a frakcióvezetőtől fogadhat el bármilyen tájékoztatást.


Pál Gábor
Magyar Nemzet

 

Képtár


Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép