Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Etikai bizottság elé idézték Lezsákékat

 

Lezsák Sándort és Balogh Lászlót a Dávid Ibolya munkacsoport zárta ki a képviselőcsoportból, nem az MDF-frakció - állítják a Lakitelek munkacsoport tagjai. Nem kizárt, hogy az ügyrendi bizottság többek által törvénytelennek minősített határozatáról - amelyben Herényi Károly frakcióvezetőt legitimálták tisztségében - a Fidesz esetleges kezdeményezésére az Országgyűlésnek is szavazni kell.


Lezsák Sándor, az MDF egyik alapító képviselője lapunk kérdésére kifejtette: már meghívót kapott a demokrata fórum etikai és fegyelmi bizottságától. Információink szerint november 8-ra nemcsak Lezsák Sándort, hanem mindazon képviselőt beidézték a testület elé, akik aláírták a Herényi Károly frakcióvezető tisztségében való megerősítését kimondó korábbi ügyrendi bizottsági állásfoglalás elleni, Szili Katalinnak írt levelet. A keddi ügyrendi bizottsági ülésen a testület MSZP-s és MDF-es többsége a Fidesz, valamint az SZDSZ ellenében döntött úgy, hogy Herényi legitim frakcióvezető. Lezsák Sándor kijelentette: nem tudják szembefordítani választópolgáraival, továbbra is teszi a dolgát. A Lakitelek munkacsoport a szerdai frakcióülés után várja Szili Katalin házelnök újabb állásfoglalását, ahol remélik, hogy a folyamatos törvénytelenségek után már a törvényesség és az Országgyűlés szabályainak betartása lesz a mérvadó.


Tegnap Csampa Zsolt (MDF) levélben kérte a parlament elnökét, hogy mindent tegyen meg annak érdekében, hogy helyreálljon a törvényesség az MDF képviselőcsoportjában. Arról is tájékoztatta Szili Katalint, hogy a frakció jelenlévőinek többsége, 17-ből kilenc képviselő, nem értett egyet az ügyrendi bizottság szerdai állásfoglalásával, amely szerint Herényi Károly a képviselőcsoport vezetője. - Kilencen leváltottuk tisztségéből Herényit, a döntések a határozatképtelenség következtében illegitimek - tette hozzá. Csampa megjegyezte: az este 21 órakor kezdődő frakcióülésre 18 órakor küldtek nekik meghívót sms-ben, ami szintén szabálytalan, hiszen abban a napirendi pontokat sem említették. - Emiatt több vidéki képviselőnek esélye sem volt, hogy arra időben felérjen - mondta.


Herényi Károly - aki árulónak tartja a lakitelekieket - szerint csak 15 fős a frakció, így nem voltak többen már a frakcióülés kezdetén sem a lakitelekiek, illetve a velük egyetértők. Közölte: a képviselőcsoport csak a választmány felszólításának tett eleget a kizárással, mivel Lezsák és Balogh nem hagytak fel az MDF-ellenes tevékenységgel. Közölte: a két kizárt egyébként sem szavazhatott volna az ülésen, illetve csak a saját kizárásuk mellett, a választmányi döntést figyelembe véve. Úgy vélte, három óra alatt az ország bármely pontjáról felérhetett volna bármelyik képviselő a budapesti frakcióülésre. A frakcióülésen nyolcan frakcióvezető-helyettessé választották a Dávid Ibolyához feltétlen lojalitásáról ismert Karsai Pétert. Arról is döntöttek, hogy az Interparlamentáris Unió alelnöki posztján Csapody Miklós váltja Balsai Istvánt.
Szili cáfolja a paktumot. Szili Katalin visszautasította Font Sándor (MDF) korábbi kijelentését, miszerint létezne egy Dávid-Szili paktum. - Nekem házelnökként az a feladatom, hogy a vonatkozó szabályokat betartsam és betartassam - mondta. Hozzátette: az alkotmánynak van egy passzusa, amely azt mondja, hogy a választásokon pártokra szavaznak, ezért pártoknak van frakciójuk. Szili úgy véli, nem hajlandó összeesküvés-elméletekbe bocsátkozni, s a házszabály alapján kizárólag a frakcióvezetőtől fogadhat el bármilyen tájékoztatást.


Pál Gábor
Magyar Nemzet

 

Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
16.00 Felújított egészségház átadása Orgoványon
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép