Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Etikai eljárás a Lakitelek Munkacsoport tagjai ellen

 

Hat MDF-frakcióbeli „lakiteleki" képviselő ellen etikai eljárást kezdeményez Herényi Károly, a képviselőcsoport vezetője - tudtuk meg. Információink szerint ezt a frakcióvezető jelentette be a képviselők tegnapi, zárt ajtók mögött tartott tanácskozásán. Arra hivatkozott, hogy Lezsák Sándor, Balogh László, Ékes József, Csampa Zsolt, Fülöp István és Püski András bár jelen volt, mégsem szavazott az elmúlt héten Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választásakor, illetve a kormányprogram elfogadásakor az Országgyűlésben. Emlékezetes, hogy az MDF-frakció többi tagja a nem gombot nyomta a voksoláskor, a szóban forgó hat fórumos honatya, hasonlóan a Fidesz képviselőcsoportjának tagjaihoz, viszont nem szavazott. Előzőleg lapunknak nyilatkozva Herényi Károly azt mondta: frakciójában valamennyi képviselő kötelezően a nem gombot nyomja majd meg.


Herényi Károly tegnap ismertette a képviselőcsoporttal a bizottsági helyek újraosztását. A változtatást öt képviselő távozása indokolja: Balsai István, Font Sándor, Kelemen András, Horváth Balázs, valamint Szászfalvi László szeptember elején vált független képviselővé a frakcióvezető döntésével. Herényi Károly több bejelentést tett, egyebek mellett arról számolt be: Balsai egyelőre a munkaügyi bizottság elnöke marad, de az alkotmányügyi bizottságban ő veszi át a helyét. Hozzátette: további változások várhatók a Fidesszel történő egyeztetés után. A tíz bizottsági helyből, ami a frakciólétszám 17-re csökkenése miatt már nem az MDF-et illeti, ötöt a Fidesznek adnak át, ötöt a függetleneknek.


Dávid Ibolya újságíróknak úgy nyilatkozott: nincs napirenden az MDF nevének megváltoztatása. A pártelnök ezt annak kapcsán mondta, hogy a Népszabadság azt írta: „Gondolkodás folyik az MDF vezetésében a névváltoztatás lehetőségéről, ha emellett döntenek, a konzervatív jelző szerepel majd az elnevezésben." Úgy tudjuk, egyes pártvezetők valóban felvetették ezt, azzal, hogy a párt jövő évi országos gyűlésén hozzák meg a döntést.


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

 

Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép