Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Európa Szabadegyetem, médiafórum: Szeretet a médiában?
2009. július 10.

A Lakitelek Népfőiskola Európa Szabadegyetemének zárónapján médiafórum zajlott. Az előadók a konzervatív-polgári médiumok jeles képviselői voltak, akik a hazai média megosztottságáról, pártpolitikai elfogultságáról és értékromboló hatásáról beszéltek.

A fórum nyitásaként Bágya Rita moderátor bemutatta a részvevőket - Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője, Gajdics Ottó, a HírTV műsorszolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettese, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Haeffler András, a MR1 - Kossuth Rádió szerkesztője -, majd első kérdése a szeretet és a média kapcsolatára vonatkozott. Erre Halász Zsuzsa és Haeffler András egyetértően kifejezte azon álláspontját, hogy a különböző napilapok, hetilapok, rádiók és televíziók újságíróinak alig van egymással kapcsolata, közöttük pártpolitikai elfogultság miatt nagy az ellenségeskedés, holott az együttműködésre és a korrekt hírszolgáltatásra kellene helyezni a nagyobb hangsúlyt.

Stefka István szerint a tendenciális gyűlölködést a balliberális sajtó kezdte. A szeretet hangja addig nem jelenhet meg a Magyar Hírlapban, amíg az országunkat kizsákmányoló és tönkretevő politikusok a közéletben jelen vannak! Ha onnan eltűnnek, akkor majd a szeretet is előtérbe kerül. Stefka azon felháborodásának is hangot adott, hogy egyes külföldi sajtótermékekben elképesztő hazugságok jelennek meg Magyarországról. Ezeknek a cikkeknek a megjelenését, mint állítja, Magyarországról finanszírozzák az SZDSZ-hez köthető szervezetek. Ezek ellen nincs egységes fellépés - köszönhetően a magyar kormánynak és a balliberális kötődésű újságíróknak, akik azt írnak a lapjaikba, amit csak akarnak.


Gajdics Ottó reagálásában kifejtette, sajnálja, de nem szereti a Hír Televízióban szereplő emberek java részét. Mint fogalmazott, az ő feladatuk megmutatni minden disznóságot és bűnt, amit ezek az emberek elkövetnek. Nem szabad hagyni, hogy az embereket még egyszer félrevezessék és becsapják ezek az „inverz kisgazdák, akiknek nem számít se Isten, se haza, se család" - fogalmazott Gajdics. Majd a média politikaformáló szerepéről általánosságban elmondta, a média csak közvetít és tudósít az eseményekről, nem pedig okozza azokat.


Haeffler András mindezekre azt válaszolta, úgy látja, az emberek annyira megcsömörlöttek a közszférában zajló botrányoktól, hogy mára már teljesen közömbössé váltak az ilyen jellegű hírek iránt. Ezzel együtt pedig egy-egy hazánkat érintő pozitív jellegű esemény, siker megerősíti az embereket. Ezért nem szabad elfelejteni, hogy ezeknek is nagyon fontos teret adni a médiában.


kis-kunsag.hu

 Egyre nagyobb teret nyer az euroszkepticizmus


A Lakitelek Népfőiskolán Hans Kaiser, Németország volt tartományi minisztere, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi elnöke válaszolt Pálffy István kérdéseire egy ''nyílt interjú'' keretein belül. A téma a német európai parlamenti választások voltak, de Magyarország európai uniós helyzetéről is beszélt a volt miniszter.


Németországban egy szuperválasztási év van, hiszen nemcsak az európai parlamenti, hanem az országgyűlési választások is idén zajlanak, ott a magyarországihoz hasonlóan, 4 évenként egyéni és listás kombinációval juthatnak a képviselők a Bundestagba. Miközben a választási arány az Unión belül Németországban volt a legmagasabb, a szociáldemokrata párt történelmi mélypontra süllyedt. Hans Kaiser a német nagykoalíció ellenzője, aki kizárólag egy szükségmegoldásnak tartja az együttműködést, ami jelenleg biztosítja a kormányzó pártok jelentős többségét. Horst Köhler újbóli államfővé választását úgy értékelte, hogy ez a németek egységességét mutatja.


Magyarországgal kapcsolatban elmondta, Medgyessy és Gyurcsány nekivezették a falnak az országot. Ennek köszönhetően ma az Unió kölcsöne nélkül Magyarország teljesen fizetésképtelen lenne, és nem tudná kifizetni sem a nyugdíjakat, sem pedig a közalkalmazotti béreket. A magyaroknak nagyon előnyös, hogy az ország az Európai Unió tagja, számíthat a többi tagállam szolidaritására is. Az országunkban is jelentkező euroszkepticizmus térnyerésére utalva kifejtette, magyar fiatalokat, középkorúakat és idősebbeket kellene megszólítani, akik elmondhatják, mi minden lehetőségük adódott az EU-s csatlakozásból. Szerinte Magyarországnak is fontos, hogy hozzá járuljon ahhoz, hogy az Unió még demokratikusabban működjön. Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy az emberek megismerjék a jelölteket, így szavazataik leadásakor tudják, hogy az általuk kiküldött képviselők valóban az ő érdekeiket fogják érvényesíteni az Európa Parlamentben - mondta a volt tartományi miniszter.


kis-kunsag.hu

 


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép