Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Évfordulós lovasbál Tiszakécskén
2010. február 11.

Látványos táncbemutatóval kezdődött január 30-án este a Tiszakécskei Lovasegyesület sorrendben harmadik lovasbálja, a helyi Móricz Zsigmond Gimnázium tornacsarnokában. A tüzes latin táncokat Balázs Imre táncpedagógus tanította be a diákoknak.

A bemutató után Kiss Zoltán, az egyesület elnöke köszöntötte a több mint kétszázhúsz vendéget, köztük Lezsák Sándort, az Országgyűlés alelnökét, Kovács Ernő polgármestert, valamint a szomszéd „vár”, Kunszentmárton lovasegyesületének tagjait:


– Idén húszéves a Tiszakécskei Lovasegyesület! Végiggondolva az eltelt húsz esztendő történéseit, egy dolgot biztosan kijelenthetek: együtt voltunk jóban, együtt voltunk rosszban, és megtanultunk egyet akarni, amint ezt mostani bálunk is bizonyítja – hangsúlyozta az elnök. Majd felsorolta azokat a rangos rendezvényeket, amelyeket a lovasegyesület szervezett. Kiemelten szólt a tiszakécskei Fazekas Vendéglőből 1996-ban elindított, és a megye, valamint az ország lovasegyesületeit összefogó nemzeti fesztiválról, ahonnan mindig a tiszakécskeiek hozták el a legjobb eredményeket. – Mert ebben a csapatban különlegesen erős, mondhatni makacs kitartás van. Ezért azt szeretném, ha ez a kilencvennégy tagot számláló egyesület idén is meg tudná ismételni eddigi kiváló eredményeit, feltéve ezzel a koronát húszéves sikeres pályafutására – szögezte le Kiss Zoltán, aki végezetül átadta a 2009-es év kitüntetéseit Antal Mariettának, Siklósiné Dora Erzsébetnek, Kiss Lászlónak, Dombi Istvánnak és Eszes Bélának.

Az elnöki beszéd után Kovács Ernő polgármester köszöntötte a résztvevőket:
– Ez az idei lovasbál nemcsak egyszerűen lovasbál, hanem mondhatjuk úgy is, hogy születésnapi buli. Ezen az eseményen én szeretnék köszönetet mondani az elnök úrnak azért a tevékenységéért, amit Tiszakécske város sportjáért és az egyesület eredményes működéséért tett ez alatt a húsz esztendő alatt. Azt kívánom, hogy a lovasegyesület az elkövetkező húsz esztendőben is hasonló sikerrel végezze tevékenységét – zárta köszöntőjét a város első embere, aki egy kristály képtartóval ajándékozta meg Kiss Zoltán elnököt.

– Feltehetően sokakban felvetődik a kérdés: Mi közöm nekem a lovassporthoz? – indította köszöntőjét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. – Nos, van nekem egy Levente nevű fiam, kaszkadőr, aki több mint kétszáz film lovasjeleneteiben szerepelt eddig. De nemcsak szerepel, egyetemen is oktatja a lovaskultúrát. Bizonyára ez is erősített abban az elhatározásomban, hogy képviselőként szervezzek egy olyan lovaskultúra-közösséget, amely most komoly programot készít elő. Ennek a munkacsoportnak a szakmai vezetője Lázár Vilmos, hétszeres fogathajtó világbajnok, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke. Munkáját olyan neves emberek segítik, mint például Kassai Lajos lovasíjász… Az én feladatom mindössze annyi, hogy koordináljam ezt a tevékenységet, amely mind a gyógyászatban, mind az iskolai oktatásban, a versenysportban, a lótenyésztésben, és az élet számos területén elindít majd egy olyanfajta mozgást, amit oly’ régen hiányolunk. Ha Ausztria az adottságai alapján síparadicsom, miért ne legyen Magyarország hasonló alapon lovasparadicsom? – tette fel a kérdést köszöntője végén a politikus, aki egy futball-labdát ajánlott fel tombolatárgyként, melyet olyan sporthírességek láttak el kézjegyükkel, mint Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Kovács Kokó István és Erdei Zsolt. De rajta van Esztergályos Cecília színművész és Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének aláírása is.


kis-kunsag.hu

 


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép