Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Falunap Csólyospáloson
2009. július 26.

Tizedik alkalommal rendezték meg a falunapot a csólyospálosi sportpályán a hétvégén. A kis település legnagyobb rendezvényére idén is 500-600 ember volt kíváncsi. A kilátogatókat birkapörölt, büfé és ezernyi meglepetés várta. A délután folyamán ünnepi köszöntőt mondott Ábrahám Fúrús János, a falu polgármestere és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A faluban szombaton kora reggeltől egészen a hajnali órákig tartott a vigasság. A fiatal korosztálytól kezdve egészen az idősebbekig mindenki megtalálhatta a neki tetsző lehetőségeket. Volt kézműves foglalkozás, vidám kergetőzés, mókás gyermekműsor a melegben megfáradt anyukáknak és apukáknak pedig hűs sörsátor. Az érdeklődőknek lehetőségük volt megtekinteni Kránicz Lajos határokat nem ismerő sörösüveg, korsó és címke gyűjteményét, ahol több tucat ország és kultúrkör különlegességeit vonultatta fel. Akik pedig éreztek magukban elég erőt és versenyszellemet, azoknak lehetőségük volt különböző megmérettetéseken részt venni. Ilyen volt a reggeli futóverseny, a délutáni söröshordó és gumiabroncs dobáló erősember verseny, majd a végén a kevesebb fizikumot, de annál nagyobb precizitást igénylő pogácsasütés.


A délután folyamán ünnepi köszöntőt mondott Ábrahám Fúrús János, a falu polgármestere és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A polgármester beszédében köszöntötte Lezsák Sándort (Nemzeti Fórum) és Kapus Krisztiánt, (Fidesz) a megyei közgyűlés tagját, majd megköszönte mindazoknak, akik munkájukkal vagy anyagi támogatással hozzájárultak a rendezvény megvalósításához. A falunap reggelén az összes sátrat újra kellett állítani az esti vihar pusztítása után. Félő volt, hogy az időjárás miatt elmarad az egész rendezvény. A természet folyamatosan alázatra tanít minket, a hajnali vihar, az idei aszály mind-mind azt mutatja, hogy bár a hajót mi kormányozzuk, attól még a víz az úr - mondta a polgármester, majd méltatta Lezsák Sándor érdemeit a falu iskolájának megőrzésében, és kiemelte, a parlamentben azon kevesek közé tartozik, akik felemelik a hangjukat a kistelepülésekért. Á. Fúrús János lapunknak kifejtette, hogy az emberek nagyon leterheltek, tele vannak problémákkal és feszültséggel. Kellenek sport és kulturális rendezvények ahol kikapcsolódhatnak.


Lezsák Sándor a népes hallgatóság előtt kifejtette: „Bízok benne, hogy nemsokára megvalósulhat a homokhátságra megálmodott víztározó és az immáron 300 éve tervezett Duna-Tisza csatorna. Akármit is mondanak és gondolnak azok, akik nincsenek velünk ebben a kérdésben, ők is érezni fogják az áldásos hatásait" - fogalmazott az Országgyűlés alelnöke majd hozzátette, hogy Csólyospálosnak továbbra is meg kell őriznie a föld, az állatok, a növények szeretetét, ugyanis ez ad erőt és esélyt a boldogulásra vidéken. Majd folytatta, bízik abban, hogy egyszer a kormány is megjelenik, mint a vidék támogatója, hogy az iskola és a templom többé ne legyen veszélyben.


Lapunk kérdésre, miszerint miért tartja fontosnak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények megvalósítását a következőképpen válaszolt: „Minden falunapnak közösségszervező ereje van. Sok sikerélményt ad annak, aki a pörköltet főzi és annak is aki azt megeszi. Azoknak, akik a söröshordót 3,5 méterre tudják dobni és azoknak, akik nem esnek össze a súlya alatt. Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg írója azt mondta: „A legnagyobb fényűzés az ember életében, az emberi kapcsolatok." Ilyenkor a falu ezt működteti. Kapcsolatok nélkül nincs közösség, közösség nélkül nincs ország, nincs nemzet. Levegő nélkül nem lehet élni. Itt, Csólyospáloson, friss a levegő."


D.B.
kis-kunsag.hu

 


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép