Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Fellendülőben a lovas ágazat?
2012. december 5.

Az elkészült Kincsem Nemzeti Lovas Program, valamint az abban megfogalmazott lehetőségek hatásaként az ország nagyon sok településén már tapasztalhatóak a lovas ágazat fellendülésének első jelei - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerdán Izsákon.

A lovas ágazat fejlesztése, amely az elfogadott Nemzeti Vidékstratégia szerves részét képezi, hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország ismét lovas nemzet legyen - mondta Lezsák Sándor, aki az egész programot pár évvel korábban elkezdte és annak népszerűsítése érdekében Izsákon tartott tájékoztatót Horváth László, a nemzeti lovas program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki megbízottal közösen.

Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: az ágazat több területhez kapcsolódik, ezért nem lehet az agrárgazdaságtól, a vidékfejlesztéstől és a turisztikától elválasztva kezelni.

Fellendülőben a lovas ágazat?

Lezsák Sándor szerint a lótenyésztés munkahelyteremtő hatása sem elhanyagolható, hiszen átlagosan három ló egy munkahely fenntartását igényli.

Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: Magyarországon a rendelkezésre álló adatok szerint 77 ezer ló van, mely töredéke annak, ahány ló a múlt század elején volt.

Nem tudni, hogy hány ló van magánkézben az országban, ezért hamarosan döntés születik arról, hogy egy chip beültetési eljárással minden ló azonosítása megtörténjen - mondta, hozzátéve, hogy az ezer főre jutó lovak számát tekintve az európai átlag felét sem érjük el.

A miniszterelnöki megbízott a program szempontjából fontos lépésnek nevezte, hogy a kormány egy hét múlva tárgyalja azt a jelentést, melyben beszámol arról, hogyan áll a nemzeti lovas program végrehajtása.

Horváth László javasolni fogja, hogy Magyarországon, egyedülállóan a világon, jöjjön létre egy olyan nemzeti lovas holding, amely egy kézbe von mindent, szerves egységben tudja kezelni az ágazattal kapcsolatos különféle területeket.

(Forrás: Magyar Hírlap)


Kapcsolódó képeinket ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép