Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Filmszemle Lakiteleken
2010. november 27.

A XI. Kistérségi és Kisközösségi Televíziók szemléjét Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr tiszteletére rendezték meg.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr tiszteletére megrendezte Lakiteleken a XI. Kistérségi és Kisközösségi Televíziók szemléjét.

A vetítések után a Sára Sándor vezette zsűri ítélete szerint Zsigmond Attila Így veszett el Erdélyország című filmje vihette el a fődíjat.

A filmes seregszemle három napja alatt a „főzsűri” huszonnégy alkotást nézett meg, erőltetett menetben. (Volt olyan nap, amikor csak este tizenegy körül ért véget az utolsó film.) Az utolsó napon a főleg fiatalokból álló telt házas közönség már csak a zsűri által legjobbnak tartott hat filmet láthatta. A díszvendég Zsigmond Vilmos kőkeményen részt vett a zsűri három napos munkájában, folyamatosan jegyzetelt, szakmai véleménye alapos és körültekintően udvarias volt, sorra adta a lapoknak és a televíziósoknak az interjúkat, végtelenül kedves személye mindenkit elbűvölt.

Ezen a szemlén is kitűnt, hogy mekkora szervező ereje van Lezsák Sándornak és csapatának: egyetlen percnyi fennakadás nem volt, folyamatosan érkeztek rangos vendégei, Csurka Istvánon át Szőts Géza államtitkárig. Előbbi és Zsigmond Vilmos találkozása mindkettejük számára élményszámba ment, mert több, noha iskolatársak voltak a színművészeti főiskolán, 1957 novembere óta nem találkoztak. De jelenlétével és az általuk képviselt intézmény ajándékaival megtisztelte a találkozót Juhász Judit, a katolikus rádiótól, Borókai Gábor a Heti Választól, megjelent és kedves szavaival erőt és hitet sugárzott mindenki, aki felszólalt és méltatta a XI. szemlét, bemutatva, hogy ha van elég akarat, az ország nehéz gazdasági körülményei ellenére is sikerre lehet vinni egy értékteremtő- és őrző vállalkozást. A Sára Sándor vezette zsűri végül a gyergyószentmiklósi Zsigmond Attila, Így veszett el Erdélyország című filmért ítélte oda a félmillió forinttal járó fődíjat.

A Magyar Hírlap különdíját Stefka István főszerkesztő adta át a Lázárfalvi kaláka című alkotás rendezőjének, Katyi Antalnak. Ezen kívűl az Echo televízió szerkesztő-műsorvezetőjét, Matúz Gábort is jutalmazták: a zsűri 100 ezer forintos különdíját vehette át a Legbátrabb város című alkotásáért. A zsűri kétszázezer forintos különdíját és a tiszakécskei 56-os Vitézi Rend által javasolt huszonötezer forintos különdíját pedig Murányi László vehette át, az Ilyen nagy dolog a szabadság? című filmjéért.

Apáti Miklós

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken

Filmszemle Lakiteleken


Képtár


Lakiteleki zeneiskolások év végi koncertje
2018. május 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép