Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Fipolit felhívás
2013. október 1.

Ezúttal értesítünk Téged hogy 2013. október 25-27-én (péntek, szombat, vasárnap) kerül megrendezésre a VII. Fiatal Politológusok Találkozója a Lakitelek Népfőiskolán, melynek fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A találkozó célja a nemzet fiatal politikatudósai közötti kapcsolatépítés és egymás tudományos munkájával való megismerkedés, határainkon innen és túl. Emelett fontosnak tartjuk, hogy azon tudományok képviselőinek is teret adjunk, akik szakterületéből a politikatudomány is merít. Így a közgazdaságtan, állam- és jogtudomány, valamint a társadalomtudományok képviselőit is várjuk a találkozónkra.

„A démonizálás színterei” címmel megrendezésre kerülő konferencia szombati napján, a délelőtti plenáris ülést követően, a rendezvény két szekcióra tagozódik, melyeknek témái:

1. Kárpátokon innen és túl

2. Rendszerváltás és politikai kultúra

Kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd a csatolt részvételi adatlapon, az alábbi elérhetőségen,
2013. október 15-ig:
nagy.fipolit@gmail.com

Ezúton felhívjuk figyelmedet, hogy a férőhelyek korlátozott száma miatt, a jelentkezés sorrendje és a létszám pontos meghatározása kiemelt fontosságú.

 

Nagy Dóra                               Lezsák Sándor

FiPoliT főszervező                 a Magyar Országgyűlés alelnöke

 


Tájékoztató

A Fipolit résztvevői számára 2.000 Ft/fős jelképes regisztrációs díj ellenében – melyet érkezéskor kell befizetni – háromnapos ellátást (péntek: vacsora; szombat: reggeli-ebédvacsora; vasárnap: reggeli), valamint három nap, két éjszakai szállást biztosítunk. A regisztrációs díj mindenkire egyformán vonatkozik, függetlenül attól, hogy hány napot kíván a rendezvényen eltölteni.

A háromnapos konferencia tematikája a következőképp alakul: Pénteken a 13 órai érkezést, majd a szobák elfoglalását követően Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke 15 órakor megnyitja a rendezvényt, továbbá Lakitelek történetéről hallgathatnak előadást. A Lakitelek Népfőiskolán történő idegenvezetés után a meghívott csoportok bemutatkoznak.

Szombat délelőtt 9-12 óráig kerül megrendezésre a plenáris előadássorozat, ahol meghallgathatják több neves politológus és politikus előadását. Az ebédet követően 14-17 óráig kerül megrendezésre a két különálló szekció, egymással párhuzamosan.

1. Kárpátokon innen és túl – Simon János

E szekció témái között szerepel egyrészt a határon túli magyarság kisebbségi helyzete szomszédos országainkban, a kettősállampolgárság szerepe, értékelése, másrészt az utóbbi időben a kiemelkedő mennyiségű hazánk jogállamiságát, demokráciáját megkérdőjelező kritika hazai visszhangja. Mi lehet az az ok, amiért hazánkat ennyire élesen támadják az Európai Unióban? Hogyan tudnak ezen a hazai tudományos és politikai szereplők felülkerekedni és erre érdemi válaszokat adni?

2. Rendszerváltás és politikai kultúra – Bíró Zoltán

Az utóbbi években egyre több kritika érte a politikai paletta minden oldaláról a rendszerváltás minőségét és hatékonyságát, olyannyira, hogy sokan megkérdőjelezik a rendszerváltás tényét. Erre reflektálva keressük azokat a válaszokat, melyek rávilágítanak a rendszerváltást megingató elemekre és annak okait kívánják feltárni. Ehhez a politikatudomány egyik legfőbb ága, a politikai kultúra vizsgálata remek táptalajt nyújt. Mik voltak azok a berögzülések, melyek nyomán létrejött az új demokratikus rendszer az ezredforduló utolsó évtizedének elején? Hogyan lehetett volna egy hatékonyabb konzervatív kormányzást megvalósítani, valamint mi lehetett volna az az egységes pont, amelyet a politikai színtér egyaránt elfogad? Jelenünkben hogyan lehetne a rendkívül mély politikai törésvonalakat szűkíteni?

www.fipolit.hu

A jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide


Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép