Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Fipolit felhívás
2013. október 1.

Ezúttal értesítünk Téged hogy 2013. október 25-27-én (péntek, szombat, vasárnap) kerül megrendezésre a VII. Fiatal Politológusok Találkozója a Lakitelek Népfőiskolán, melynek fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A találkozó célja a nemzet fiatal politikatudósai közötti kapcsolatépítés és egymás tudományos munkájával való megismerkedés, határainkon innen és túl. Emelett fontosnak tartjuk, hogy azon tudományok képviselőinek is teret adjunk, akik szakterületéből a politikatudomány is merít. Így a közgazdaságtan, állam- és jogtudomány, valamint a társadalomtudományok képviselőit is várjuk a találkozónkra.

„A démonizálás színterei” címmel megrendezésre kerülő konferencia szombati napján, a délelőtti plenáris ülést követően, a rendezvény két szekcióra tagozódik, melyeknek témái:

1. Kárpátokon innen és túl

2. Rendszerváltás és politikai kultúra

Kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd a csatolt részvételi adatlapon, az alábbi elérhetőségen,
2013. október 15-ig:
nagy.fipolit@gmail.com

Ezúton felhívjuk figyelmedet, hogy a férőhelyek korlátozott száma miatt, a jelentkezés sorrendje és a létszám pontos meghatározása kiemelt fontosságú.

 

Nagy Dóra                               Lezsák Sándor

FiPoliT főszervező                 a Magyar Országgyűlés alelnöke

 


Tájékoztató

A Fipolit résztvevői számára 2.000 Ft/fős jelképes regisztrációs díj ellenében – melyet érkezéskor kell befizetni – háromnapos ellátást (péntek: vacsora; szombat: reggeli-ebédvacsora; vasárnap: reggeli), valamint három nap, két éjszakai szállást biztosítunk. A regisztrációs díj mindenkire egyformán vonatkozik, függetlenül attól, hogy hány napot kíván a rendezvényen eltölteni.

A háromnapos konferencia tematikája a következőképp alakul: Pénteken a 13 órai érkezést, majd a szobák elfoglalását követően Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke 15 órakor megnyitja a rendezvényt, továbbá Lakitelek történetéről hallgathatnak előadást. A Lakitelek Népfőiskolán történő idegenvezetés után a meghívott csoportok bemutatkoznak.

Szombat délelőtt 9-12 óráig kerül megrendezésre a plenáris előadássorozat, ahol meghallgathatják több neves politológus és politikus előadását. Az ebédet követően 14-17 óráig kerül megrendezésre a két különálló szekció, egymással párhuzamosan.

1. Kárpátokon innen és túl – Simon János

E szekció témái között szerepel egyrészt a határon túli magyarság kisebbségi helyzete szomszédos országainkban, a kettősállampolgárság szerepe, értékelése, másrészt az utóbbi időben a kiemelkedő mennyiségű hazánk jogállamiságát, demokráciáját megkérdőjelező kritika hazai visszhangja. Mi lehet az az ok, amiért hazánkat ennyire élesen támadják az Európai Unióban? Hogyan tudnak ezen a hazai tudományos és politikai szereplők felülkerekedni és erre érdemi válaszokat adni?

2. Rendszerváltás és politikai kultúra – Bíró Zoltán

Az utóbbi években egyre több kritika érte a politikai paletta minden oldaláról a rendszerváltás minőségét és hatékonyságát, olyannyira, hogy sokan megkérdőjelezik a rendszerváltás tényét. Erre reflektálva keressük azokat a válaszokat, melyek rávilágítanak a rendszerváltást megingató elemekre és annak okait kívánják feltárni. Ehhez a politikatudomány egyik legfőbb ága, a politikai kultúra vizsgálata remek táptalajt nyújt. Mik voltak azok a berögzülések, melyek nyomán létrejött az új demokratikus rendszer az ezredforduló utolsó évtizedének elején? Hogyan lehetett volna egy hatékonyabb konzervatív kormányzást megvalósítani, valamint mi lehetett volna az az egységes pont, amelyet a politikai színtér egyaránt elfogad? Jelenünkben hogyan lehetne a rendkívül mély politikai törésvonalakat szűkíteni?

www.fipolit.hu

A jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép