Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Föld- és birtokpolitikáról Sopronban
2013. július 12.

Új jogszabályok és alkalmazásuk tapasztalatai a földmérés és térképészet területén - ez a témája a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság 29. Vándorgyűlésének, melyet július 11. és 13. között rendeznek meg Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen.

A vándorgyűlés vendégeit Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nevében V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntötte, aki a nap folyamán a kormány föld- és birtokpolitikájáról tartott előadást.

Föld- és birtokpolitikáról Sopronban

V. Németh Zsolt a Vándorgyűlésen elmondta, a magyar kormány nagy figyelmet a földügyre a pénzügyi és gazdasági válság idején is. Kiemelten kezeljük a járások kialakításával kapcsolatos feladatokat, a földhivatali rendszerek továbbfejlesztését, a részarány-kiadáskor keletkezett osztatlan közös földtulajdonok felszámolását - mondta.

A közigazgatásban és a gazdasági élet szereplőivel folytatott párbeszédben egyaránt arra törekedtünk, hogy tiszta, átlátható viszonyokat teremtsünk ezen a szerteágazó szakterületen. Nagy segítségünkre voltak ebben a kitűnő szakemberek, akik munkájukkal és tudásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy rendezett birtokviszonyokra, pontos és hiteles térképi adatbázisokra alapozhassuk az agrárium, a vidék és az ország gazdasági fejlesztését - emelte ki.

Föld- és birtokpolitikáról Sopronban

Az államtitkár beszélt az Országgyűlés által elsöprő többséggel elfogadott új földmérési és térképészeti tevékenységről szóló törvényről, ami a korábbi, informatikai, és főképp térinformatikai szempontból elavult jogszabályt váltja fel. Hozzátette, a széleskörű egyeztetésnek köszönhetően az új törvénytervezetet minden parlamenti párt jól előkészítettnek és szakmailag megalapozottnak minősítette.

Föld- és birtokpolitikáról Sopronban

V. Németh Zsolt arra is kitért, hogy az Országgyűlés már elfogadta a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslatot, melynek célja, hogy a föld a helyben lakó földművelő gazdák tulajdonába és használatába kerüljön. Az új földtörvény visszatükrözi Magyarország nemzetstratégiai érdekeit, összhangban van az Alaptörvénnyel, és korszerűen illeszkedik az Uniós szabályozáshoz - mondta.

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép