Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Fontos a polgármesterekkel való kapcsolattartás
2017. május 26.

Folyamatos a kapcsolattartás a 4. számú választókerület polgármestereivel – mondta Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke a mai napon megrendezett polgármester találkozón, amelyet a móricgáti Művelődési Házban tartottak.

Lezsák Sándor minden negyed évben találkozóra hívja a választókerületi településvezetőket. Ilyenkor a jelenlévők megbeszélhetik egymással terveiket, problémáikat.

Minden ilyen tanácskozásra Lezsák Sándor olyan vendégeket hív, akik az aktuális témakörben szakszerű tájékoztatást tudnak nyújtani a jelenlévőknek.

Ez alkalommal Héjj Dávid, kormánybiztos, Dr. Fekete Gyula, közgazdász és Lenkei Róbert a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője tisztelték meg jelenlétükkel a találkozót.

Fontos a polgármesterekkel való kapcsolattartás

Az értekezleten térségi fejlesztésekről, pályázatokról, pályázatokkal kapcsolatos technikai észrevételekről tárgyaltak a településvezetők.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője a költségvetésről is beszélt a polgármestereknek. Hangsúlyozta: A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött az Európában is egyedülálló családi adózás bevezetéséről, ami már közel egymillió családnak nyújt segítséget. A képviselő azt is elmondta, hogy 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és az otthonteremtésre pedig még több forrás áll majd rendelkezésre.

Héjj Dávid, kormánybiztos előadását követően készséggel válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője az értekezleten a pályázatíráskor felmerülő általános hibákra hívta fel a figyelmet. Amint elhangzott: a sikeres pályázatok alapja a jól megírt pályázat.

A tanácskozáson minden  polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a nyáron megrendezésre kerülő települési programokról.

Fontos a polgármesterekkel való kapcsolattartás

Az értekezleten részt vett Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatói tanácsadója is, aki a választókerületi vezetőknek elmondta a térséggel kapcsolatos meglátásait.

Lezsák Sándor összegzésül hangsúlyozta, hogy a választókerület polgármestereivel folyamatosan kapcsolatot tart, és a reális igényekre mindig megpróbál valamilyen formában megoldást találni.

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő Munkahelyteremtő Egyesület jóvoltából minden jelenlévő hazavihetett egy példányt Lezsák Sándor nemrégiben megjelent Attila fia, Csaba királyfi című kötetéből, amelyet az író személyesen dedikált.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Falunap Ágasegyházán
2019. szeptember 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
Szent István Emlékkonferencia
Helyszín: Kecskemét, Piarista Gimnázium díszterme
Időpont: 2019. szeptember 12., 9 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép