Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Gyilkosságok: Ficsor szerint az NBH is felelős
2009. szeptember 9.

Elismerte a Nemzetbiztonsági Hivatal felelősségét a cigányok sérelmére elkövetett gyilkosságok felderítésével kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság keddi rendkívüli ülésén Ficsor Ádám titokminiszter. Zárt ülésen hallgatta meg kedden a nemzetbiztonsági bizottság Ficsor Ádám titokminisztert azzal a dokumentummal kapcsolatban, amely a cigányok elleni támadásokkal összefüggésben a világhálón jelent meg.

Az irat szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a gyilkosságok egyik gyanúsítottját már a romák elleni támadások előtt évekig megfigyelte, azonban az első, Galgagyörkön elkövetett gyilkosság előtt két hónappal felhagyott a művelettel. A dokumentum megjelenése után az NBH-nál belső vizsgálatot rendeltek el.

2009-09-09_2.jpg

Demeter Ervin (balról), Lezsák Sándor és Hende Csaba szavaz
(fotó: Horváth Péter Gyula)


Az ülés után Ficsor Ádám újságírók előtt kijelentette: a vizsgálat eredménye szerint megállapítható az NBH és az azóta lemondott főigazgató, Laborc Sándor „rendszerszintű” felelőssége is, mert az elhárítás olyan hibákat vétett, amelyek elkövetése nélkül a gyanúsítottak neve korábban is felmerülhetett volna. A hivatal jogi főosztályának hibájaként említette, hogy nem hagyott jóvá egy olyan javaslatot, amellyel kiterjeszthették volna az engedélyköteles megfigyelést, és tényként közölte, hogy az elhárítás Hajdú-Bihar megyei kirendeltségének munkatársa nem a kellő alapossággal végezte munkáját. Ficsor jelezte, hogy fegyelmi eljárások indulnak, és a hivatal több vezetőtől is megválik majd. Demeter Ervin fideszes politikus az ülés után újságíróknak azt mondta, ha az NBH megfelelően jár el, megfelelőbb a nyomozás ütemezése, és a gyilkosok hamarabb kerülnek a rendőrség látókörébe. A grémium a Fidesz támogatásával és az MSZP ellenszavazatai mellett elfogadta Gulyás Józsefnek, az SZDSZ delegáltjának a javaslatát, hogy külön vizsgálattal tárják fel az NBH-nál tapasztalható működési rendellenességeket.


Swendt Pál
Magyar Hírlap

 


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép