Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Győrött is üdvözölték a Nyeregszemlét
2011. február 16.

Győr volt a második állomása annak a roadshownak, melynek keretében a Nyeregszemle szervezői keresik fel az ország lovas képzést kínáló középiskoláit, hogy tájékoztatást adjanak a júliusi hagyományőrző rendezvényről, mely az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban várja az érdeklődőket.

A háromnapos program a lovas szakma támogatását is élvezi, az esemény fővédnöke Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke, társadalmi fővédnöke pedig Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke.

A győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskolába is ellátogattak a Nyeregszemle szervezői február 7-én. A kötetlen hangulatú megbeszélésen részt vett az intézmény igazgatója, Szabóné Gazdag Andrea, és Vígh Attila lovas szakoktató, aki örömmel vállalta, hogy vezetésével a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz is képviselteti magát a Nyeregszemlén anglo-arab és angol telivér lovakkal.

Győrött is üdvözölték a Nyeregszemlét

Az egyeztetés végén Szabóné Gazdag Andrea és Vígh Attila arra kérte a szervezőket, hogy adják át jókívánságaikat a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskola pedagógusainak és diákjainak.

Az Új Nemzeti Lovasprogram alkotói a Nyeregszemle mellett

Örömmel teszünk eleget a szervezők azon kérésének, hogy, mint az esemény társadalmi és szakmai fővédnökei, néhány mondatos üdvözléssel köszöntsük a Nyeregszemlére készülő lovas zarándokokat, látogató vendégeket és támogató szervezeteket – írja Védnöki Üzenetében Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke.

Győrött is üdvözölték a Nyeregszemlét

Mint fogalmaznak: A 2011-ben hagyományteremtő szándékkal szerveződő Nyeregszemle az ópusztaszeri zarándoklattal a Kárpát-medencei magyarság egységét is hivatott kifejezni. A népi lovaskultúra szépségét és a történelem folyamán sporttá alakult katonai lovaskultúrát bemutatni szándékozó rendezvény a jövőben akár egy eleme is lehet ama célkitűzés megvalósításának, ami a 2010 őszén napvilágot látott Új Nemzeti Lovasprogramban is megfogalmazódik: hazánk váljon újra lovasnagyhatalommá, méltón képviselve honszerző és honvédő őseink szellemi és kulturális örökségét!

Ambrus Róbert

(Forrás: Kis-Kunsag.hu)


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép