Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Hadikultúra és military fesztivál Kunszálláson
2017. június 7.

Ingyen látogatható a HMfest, a katonai eszközök, hagyományok iránt érdeklődők találkozója. Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a fővédnöke annak a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválnak, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2017. június 9-11. között.

A világ legnépszerűbb harckocsis számítógépes játéka, a World of Tanks standja is ott lesz az idén Kunszálláson, a HMFest nevű rendezvényen. Mint Kovács Imre polgármestertől megtudtuk, igen látványosnak ígérkezik a Napóleon-korabeli katonákat felvonultató ütközet szombati bemutatója.

Tavaly csaknem tízezren látogattak el hozzánk, idén ennél harmadával több látogatót várunk a péntektől vasárnapig tartó IV. Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválra, a Somogyi Lovas Szabadidőközpont területére – közölte lapunkkal Kovács Imre. Kunszállás polgármestere elmondta, pénteken érkeznek a hagyományőrző csapatok, aki felállítják sátraikat és körleteiket, megássák a lövészárkokat, és berendezik tárlataikat. Az első két nap közös tábortűzzel és énekléssel zárul.

Szombaton több látványos esemény is várja a látogatókat – mondta a polgármester. Ezek sorából kiemelkedik a Napóleon-korabeli felszerelésű katonák ütközete, ahol a hatvan gyalogos mellett lovasok és ágyúk is szerepet kapnak majd. Ezt követi délután a második világháborús harcok felelevenítése, amelyben egyebek mellett szőnyegbombázás is akad. Fontos tudnivaló, hogy a HMFest idén – a szponzoroknak köszönhetően – ingyen látogatható. További jó hír, hogy a MÁV-Start ötvenszázalékos kedvezményt ad a találkozóra érkezőknek, akiket Kiskunfélegyházáról átszállással visznek Kunszállásra. Az sem okoz problémát, ha valaki több napra érkezik, s helyben szeretne megszállni, a szervezők ugyanis kulturált sátorvárost húztak föl, ahol fürdő, tűzrakóhely és ivóvíz is rendelkezésre áll. Kunszálláson a falusi turizmus érintettjei már bátran kiakaszthatják ugyan a megtelt táblát, a környéken, így például Bugacon vagy Mackópusztán még akad szabad hely.

A két- és négykerekűeket, valamint lánctalpas különlegességeket felvonultató járműparádé szombaton és vasárnap is látható, sőt az idén katonai autó-szépségversenyt is rendeznek, amelynek fődíja egy jelentős értékű üzemanyagkártya lesz. A szervezők a fiatalokra és a számítástechnikai programok kedvelőire is gondoltak, különösen utóbbiaknak lehet jó hír, hogy a világ legnépszerűbb harckocsis számítógépes játéka, a World of Tanks standja is ott lesz az idén Kunszálláson. A kiállítók az orosz tulajdonú vállalkozás párizsi központjából érkeznek. Kovács Imre elmondta, mindezeken túl akad majd még drónsimogató is, ahol a polgárok szakavatott pilóták segítségével tesztelhetik a távolról vezérelhető repülő eszközöket. A találkozón természetesen a Magyar Honvédség is képviselteti magát, így jönnek a toborzók és a légierő katonái is – utóbbiak egy Zlin–242-es géppel a levegőben teszik tiszteletüket.

A szem és a lélek örömei mellett a hasra is gondoltunk, így idén nyolcvanöt méter hosszú asztalsoron kínálunk majd finom ételeket a vendégeknek – hangoztatta a polgármester. Kovács Imre hangsúlyozta, vendégeik biztonságára kiemelten ügyelnek, így például lesz állandó orvosi ügyelet.

Magyar Hírlap


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép