Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Három napra bárki katona lehetett
2016. június 6.

Több ezren látogattak ki a hétvégén a III. HMFestre, hogy átéljék a hamisítatlan military életérzést. Az Országos Hadikultúra és Military Fesztiválnak ezúttal a kunszállási Somogyi Lovas Szabadidő Központ adott otthont.

A háromnapos katonai fesztiválon a család minden tagja találhatott kedvére való programot. Sőt a bátrabbak besorozhatták magukat katonának, így a rendezvény ideje alatt testközelből is megismerhették a különböző történelmi korok katonáinak életét.

A HMFest hivatalos megnyitója szombaton délelőtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött. Az esemény díszvendége Lezsák Sándor országgyűlési képviselő volt. A fesztivál látogatói több száz program közül válogathattak. Részesei lehettek többek között II. világháborús, élethű csatajelenetnek, de láthattak több mint száz felújított katonai járművet is. Köztük tankokat, tüzérségi, páncélozott és kétéltű járműveket, kerékpárokat, motorokat, híradós és haszongépjárműveket, illetve egy Gripen vadászrepülőt is, amely a nézők felett átrepülve a megnyitó vendégeit köszöntötte.

Három napra bárki katona lehetett

A hagyományőrző csoportok ezer év hadi történetéből nyújtottak ízelítőt. Bemutatták, milyen volt az élet távol a laktanyákban, a frontvonalakon és a csatatereken. Ugyanakkor a látogatókat külön erre az eseményre felépült airsoft bázis várta élethű fegyverekkel és szituációs lőgyakorlatokkal. Az ország különböző tájairól érkeztek az RC modellezők, hogy ismét felvonultassák modelljeiket és persze látványos bemutatókat is tartottak.

A látogatók különböző előadásokon bővíthették a katonaélettel kapcsolatos ismereteiket. Hallhattak például a 100 éves harckocsigyártás fejlődéséről, vagy a magyar-német-orosz hadisírgondozásról. A gyerekeket military vidámpark is várta, de katonai járművekre is felülhettek. Akik pedig nosztalgiára vágytak, azok este tábortűz és muzsikaszó mellett eleveníthették fel sorkatonai élményeiket.

Szöveg és fotó: Vajda Piroska

(Forrás: Baon.hu)


Képtár


Falunap Ágasegyházán
2019. szeptember 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
Szent István Emlékkonferencia
Helyszín: Kecskemét, Piarista Gimnázium díszterme
Időpont: 2019. szeptember 12., 9 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép