Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Három szakkollégium képzési programja zárult le a Lakitelek Népfőiskolán
2012. december 19.

Az Apor Vilmos Közéleti Kollégium, a Balázs Ferenc Kollégium valamint a Szent-Györgyi Albert Kollégium kétéves képzési programja fejeződött be vasárnap a Lakitelek Népfőiskolán.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke a kollégiumok záró találkozóján elmondta: a hallgatók negyedévente találkoztak, egy-egy hétvégére, amikor konzultációk, kirándulások, közösséget szervező, erősítő gyakorlatok segítettek feltárni az adott témakör ellentmondásait, mélyrétegeit, összefüggéseit

– Valamennyi kollégiumunkat jellemezte a nemzet iránti elkötelezettség és fokozott közéleti érdeklődés - fogalmazott Lezsák Sándor.

Taczman Andrea, az Apor Vilmos Közéleti kollégium hallgatója a kollégium munkáját összegző értékelésében hangsúlyozta: a kollégium célja az volt, hogy a hallgatókat felkészítse a jövőbeli közéleti szereplésre. Minden hétvégének volt egy külön témája, melyek keretében szimulációs és szerepjátékok egészítették ki az elméleti felkészülést, de megismerték a parlamenti munkát, a kampányok technikáit is. Részt vettek a boldoggá avatott vértanú, Apor Vilmos katolikus püspök szobrának, a Népfőiskola Keresztény Panteonjában történt felavatásán, valamint megemlékeztek a lakiteleki sátor negyedszázados évfordulójáról is. ,

Balázsi Károly, a Balázs Ferenc Kollégium tevékenységéről tartott összegzőjében hangsúlyozta: azok kaptak meghívást, akik a szerveződő népfőiskolai hálózat vezetői, építői lesznek. Szerinte a kollégium hatása az alakuló és a már működő népfőiskolai kollégiumok működésében mutatkozik majd meg.

Temesvári Rita és Kárpáti József értékelte a Szent-Györgyi Albert Kollégium munkáját. Az összegzés szerint, a kollégium célja az volt, hogy a tudomány embere és a lélek embere is gyarapodjon. Emlékeztettek arra, hogy a húszas, harmincas éveikben járó, a Kárpát-medence különböző részeiből érkező fiatal értelmiségiek jelentkeztek a népfőiskolára, akik a tudományterületek igen széles skáláját képviselték.

Három szakkollégium képzési programja zárult le a Lakitelek Népfőiskolán

A Szent-Györgyi Albert Kollégium hallgatói a két éves munka eredményeit bemutató kötetet is kiadtak, amelynek borítóját a Londonban dolgozó, de minden előadásra hazatérő Koren Kinga tervezőgrafikus készítette.

(Forrás: Kis-Kunság.hu)


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép