Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Három település új református tiszteletesét iktatták be szombaton
2015. április 20.

Lakitelek ötödik lelkipásztorát iktatták be szombaton. Kókai Géza Tiszakécskéről érkezett és látja el a szolgálatot Lakiteleken, Nyárlőrincen és Tiszaalpáron.

Nem sűrűn iktatnak be lelkészt a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközségben. Amióta 1927-ben megépítették a lakiteleki templomot, azóta mindössze négy tiszteletes: Lengyel Pál, Bérczes Lajos, Hegedűs Béla és Szabó Tamás szolgálta a híveket. Szombaton az ötödiket, Kókai Gézát iktatták be. Mintegy harminc református pap és a három település hívei előtt iktatta be tisztségébe Hegedűs Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese Kókai Gézát a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség megválasztott lelkipásztorát. Igét is az esperes hirdetett.

Az ünnepi istentisztelet után a presbitérium tagjai palásttal lepték meg, amit Csikós Mihály gondnok adott át Kókai Gézának. A jelenlévő lelkipásztorok egy-egy bibliai igével áldották meg a beiktatott lelkipásztort. Szabó Tamás nyugállományba vonult tiszteletes, aki közel huszonöt éven keresztül szolgálta a három település református híveit, látta el útravalóval utódját.

Ezt követően Zobokiné Kiss Anita Lakitelek, majd Pénzváltó István Nyárlőrinc és dr. Vancsura István Tiszaalpár polgármestere köszöntöttek Kókai Gézát, csak úgy, mint Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője. A katolikus hívők nevében Bagi Ferenc plébános szólt a lelkészhez.

Az új tiszteletes megköszönte elődjének a szavait és azt, hogy átadta a gyülekezetet. A tiszakécskei református hívőknek azt köszönte meg, hogy elindították a hit útján. Kedves mondatokkal szólt a gyülekezet tagjaihoz is, hogy mind a három településen szeretettel fogadták.

Három település új református tiszteletesét iktatták be szombaton

Hegedűs Béla szerint egy esperes számára felemelő érzés az, ha egy lelkipásztort iktathat be. Még inkább felemelő olyan lelkipásztort beiktatni, aki ott nőtt fel mellette, és olyan helyre kerül, ahol ő már szolgált harminckét évvel ezelőtt. Azt kérte, hogy a harangok hívó szavára, amire Isten hívja a gyülekezetet, minél többen menjenek el, mert akkor lesz értéke, értelme, és áldása a lelkipásztor beiktatásának és szolgálatának, ha a templomban ott vannak azok, akik hallgatják Isten igéjét. Addig szolgálja Kókai Géza a gyülekezetet, míg a szolgálata ide szólítja. Nem az évek és évtizedek számítanak, hanem az a hűség, amelyben a lelkipásztor és a gyülekezet együtt vesz részt – hangsúlyozta.

Szentirmay Tamás

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép