Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Problémáikat leltározták a polgármesterek
2013. március 25.

Az útfelújításokat, a pályázatokhoz szükséges önerő biztosítását, illetve az uniós pályázatok lebonyolításával járó hatalmas bürokráciát jelölték meg problémaként a polgármesterek.

Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő meghívására huszonkilenc település – Ágasegyháza, Ballószög, Bugac, Bugacpusztaháza, Fülöpjakab, Gátér, Helvécia, Jakabszállás, Kunszállás, Lakitelek, Nyárlőrinc, Orgovány, Pálmonostora, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszakécske, Tiszaug, Városföld, illetve az új választókerületből Bócsa, Csólyospálos, Fülöpszállás, Izsák, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Petőfiszállás, és Szank – polgármestere vett részt a már hagyományos 53. választókerületi értekezleten, ahol a kisvárosokat, falvakat érintő problémákról tárgyaltak.

A településvezetők szerint, gyorsító eszközök bevezetésére lenne szükség a pályázatok egyszerűbb lebonyolításához. Jánosiné Gyermán Erzsébet, Gátér polgármestere pedig arról beszélt, hogy az ezer lélekszám alatti kis településeknek – melyek csak önhiki támogatással tudnak életben maradni – esélyük sincs pályázatokon indulni, a szükséges önerőt ugyanis képtelenek biztosítani. Így fejlesztésekre gondolni sem mernek. Ezért azt kérte, hogy az ilyen nehéz helyzetben lévő falvak önerő nélkül, egyéni elbírálás alapján vehessenek részt pályázatokon.

Helyzetbe kell hozni a kistelepüléseket!

A kisvárosokat, falvakat érintő problémákról tárgyaltak a polgármesterek

Szász János, Petőfiszállás polgármestere az élhető tanyavilág fenntartásának támogatását, míg a fülöpszállási polgármester Cseh Szakáll Sándor a munkahelyteremtés elősegítését szorgalmazta. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az egészséges ivóvíz biztosításához szükséges beruházások a bonyolult közbeszerzési eljárások miatt csúszhatnak.

A fórum vendége volt többek között Héjj Dávid, a miniszterelnökség helyettes államtitkára, aki a polgármesterekkel egyetértve hangsúlyozta, racionalizálni kell a pályáztatási rendszert. A Duna-Tisza köze fejlesztési lehetőségeiről szólva kiemelte az M44-es út felújítását, amely véleménye szerint, még az idei év végén elindulhat. Ugyanakkor azt is hozzátette, az uniós kereteken túl hazai forrásokat is biztosítanak a legszükségesebb útrekonstrukciókra. Azt is elmondta, forrás átcsoportosítással támogatásra számíthatnak azok a Dél-alföldi turisztikai pályázatok, melyek tartalék listára kerültek. Dolgoznak azon is, hogy még több iskola, és óvoda innovatív pályázata kapjon támogatást.

Lezsák Sándor beszámolt a Hungarikum bizottság csütörtöki üléséről, ahol döntés született arról, hogy a hungarikumok közé sorolták a Herendi Porcelán Manufaktúrát, illetve a törköly pálinkát.

Vajda Piroska

(Forrás: Baon.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép