Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Herényizmus

 

Herényi Károly frakcióvezető egy ügyesnek hitt mozdulattal kizárta az Antall-kormány néhány miniszterét, illetve államtitkárát az MDF parlamenti képviselőcsoportjából, miután hírét vette, hogy a pénteki frakcióülésen le fogják váltani őt frakcióvezetői posztjáról. Mégpedig azért, mert képviselőtársainak zöme elveszítette a frakcióvezetőbe ölt bizalmát.


Herényi Károly előbb beleborzongott a hírbe, majd miután felmérte a bizalomvesztés következményeit (lásd Medgyessy esetét az SZDSZ-szel), csütörtökön csütörtököt mondott józan ítélőképessége is. És megírta néhány soros levelét a Ház elnökének, miszerint öt MDF-es honatyát kizárt a frakcióból. Tekintve, hogy Dávid Ibolya, az Orbán-kormány igazságügy-minisztere napok óta hallgat megbokrosodott frakcióvezetőjének torgyáni időket idéző magánakciójáról, azt kell gondolnunk, hogy az antalli örökséget amúgy verbálisan őrző-védő elnök asszonynak nincs ellenére Herényi Károly csikicsukis malmozása a párt szellemi vezéralakjaival, sőt hihetjük azt is, hogy nagyon is kedvét leli a frakcióvezető frappáns - szmsz-, sőt házszabályellenes - megoldásában.


A kizártak, Balsai István, Horváth Balázs, Font Sándor, Kelemen András és Szászfalvi László az MDF rendszerváltoztató szellemiségét őrző, következetes politikusoknak számítanak. Bűnük ha van, csupán annyi, hogy nem osztják, sőt a nyilvánosság előtt hangosan vitatják Dávid Ibolya utóbbi időkben képviselt politikáját. A vitatott politika lényeges eleme, hogy miközben igyekszik volt szövetségesét, a Fideszt a szocialistákkal közös korrupciós mutyi gyanújába keverni, aközben a majdani jobboldali kormányzati koalíciós partner mezében tetszeleg, megtévesztve, sőt becsapva a maradék MDF-es választókat. Vigyázó szemeit már régóta a leszakadó MSZP-s és SZDSZ-es szavazókra veti úgy, hogy a reménybeli szavazóbázisnak megfelelő szakértőkkel, média-tanácsadókkal, pártholdudvarba befogadott, általunk liberálisnak ismert nagyvállalkozókkal fűzi egyre szorosabbra a köteléket.


Az elnök asszony nem akarja észrevenni, hogy újdonsült barátainak a célja csupán annyi, hogy 4,9 százalékos párttá züllesszék a Fideszről leválasztott MDF-et, avagy a balliberális oldal teljes lejáratódása esetén Dávid Ibolya asszisztálása mellett bekebelezzék a pártot.


Az európai parlamenti választási siker után érthetetlen az MDF kisgazdásodása. Ahelyett, hogy a párt erősítésén munkálkodnának, ahelyett, hogy folytatnák szerintünk helyes és következetes politikájukat például az iraki háború ügyében, saját maguk igyekszenek gyengíteni a pártot. A korrupció gyanújába információink szerint eddig nem keveredett, felkészült politikusok kizárásával öncsonkítást hajtanának végre a párton a csekély fajsúlyú Herényi Károly eszközként való felhasználásával. Pedig nagy szükség lenne egy erős, magabiztos MDF-re, amely bölcs és tapasztalt, Antall József szellemiségét őrző és azt számon kérő koalíciós partnerként ellenőrizhetné a Fideszt, hogy a következő kormány ne tévessze el a helyes irányt.


Sajnálatos, hogy a Dávid Ibolya vezetése alatt álló MDF-ben egyre kevesebben látják ma már ezt a lehetséges koalíciós partnert a jobboldalon. Szomorú, hogy ugyanakkor egyre többen ismerik fel benne - különösen így, kormányválság idején - a potenciális partnert a baloldalon. Akiknek az MDF bekebelezése a ki nem mondott céljuk, azok Herényi Károly mutatványa láttán a héten elégedetten dőlhettek hátra.


Korai volt az öröm, ugyanis tegnap az utóbbi hónapokban az MSZP vidéki szervezeteihez kísértetiesen hasonlatos módon megdolgozott pártban kisebbségi támogatással bíró, ám a parlamenti frakcióban többségben lévő Lakitelek munkacsoport leváltotta frakcióvezetői posztjáról Herényi Károlyt, és a helyére megválasztotta Font Sándort. És várhatóan elkezdődik a jogi hercehurca két volt igazságügy-miniszter közreműködésével, ami a párt felmorzsolásához vezethet.


Torkos Matild
Magyar Nemzet

 

Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép