Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
„A magyar kultúra, olyan alap, amelyre büszkén és bizalommal építhető a 21. század”
2019. június 23.

A történelmi korok az építményeket hol elmossák, hol átépítik, de az alapjaik mindig megmaradnak. A magyar kultúra is ilyen alap, amelyre büszkén és bizalommal építhető a 21. század, mert Magyarországnak volt ezeréves múltja és lesz ezeréves jövendője is - mondta Nagy István agrárminiszter a Kiskun Emlékhely megnyitóünnepségén pénteken Szankon.

 


„Vérük megszentelte a pataji határt…”
2019. június 22.

A nagyközség „A kommün és Dunapataj”, „1919 az újabb kutatások tükrében” című, egész napos, 10 előadót felvonultató tudományos konferenciával, megindítóan szép ünnepi műsorral, közismert személyiségek beszédeivel tisztelgett az 1919-es dunapataji népfölkelés, majd az ezt követő vörös terror áldozatai előtt. A Veritas Történelemkutató Intézet és Levéltár, a nagyközség szervezte konferencia második felében számos, eddig a nagyobb nyilvánosság előtt nem ismert részlete derült ki a 100 évvel ezelőtti eseményeknek. Az ünnepség szónoka Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Font Sándor országgyűlési képviselő és Dusnoki Csaba polgármester volt.


Átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért-díjat
2019. június 21.

 

Pénteken ünnepélyes keretek között három pedagógus vehette át a Pedagógusok a kistelepülésekért-díjat Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől Izsákon, a Városháza dísztermében. A díjat 2017-ben alapította a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány azzal a szándékkal, hogy minden évben három, települése életében kiemelkedő szerepet játszó, példaértékű szakmai életutat bejárt pedagógus részesüljön a rangos elismerésben. A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány kiemelkedő oktatáspolitikusa emlékére hívtak életre.

Pénteken ünnepélyes keretek között három pedagógus vehette át a Pedagógusok a kistelepülésekért-díjat Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől Izsákon, a Városháza dísztermében. A díjat 2017-ben alapította a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány azzal a szándékkal, hogy minden évben három, települése életében kiemelkedő szerepet játszó, példaértékű szakmai életutat bejárt pedagógus részesüljön a rangos elismerésben. A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány kiemelkedő oktatáspolitikusa emlékére hívtak életre.

 


Paradigmaváltás az őstörténetben
2019. június 18.

Aki érdeklődik a magyar őstörténet iránt, annak érdemes lesz odafigyelnie a közeljövő hazai tudományos folyamataira, mert a természettudományos módszerek robbanásszerű fejlődése, a kutatás szabadsága és a kormányzat minden eddiginél nagyobb anyagi ráfordítása alapjaiban fogja megrengetni az elmúlt fél évszázadban begyepesedett dogmákat – mondta lapunknak M. Lezsák Gabriella régész, az MTA BTK Magyar Őstörténeti Témacsoportjának kutatója, aki a Kaukázus és a Kubán-vidék térségében az elmúlt években több alkalommal szervezett és vezetett régészeti kutatóutakat.

 

 


Ez itt a kérdés extra - 30 éve szabadon
2019. június 17.

A 30 éve szabadon című, június 16-án kora este az M5 műsorában adásba kerülő élő stúdióbeszélgetés vendége volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az MDF egyik alapítója, Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója, az MDF egyik alapítója, továbbá Riba András és Szekér Nóra történészek.


Kásler Miklós: Meg kell őrizni a magyar identitást, a családot és a közösséget
2019. június 15.

Meg kell őrizni a magyar identitást, a nyelvet, az egységet, a szuverenitást, a hagyományokat, a nemzeti és keresztény  gyökereket, az életszemléletet, a magyar észjárást, valamint mindennek az alapját, a családot és a közösséget - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Lakitelek Népfőiskolán.


Átadták az új egészségügyi központot Kiskunfélegyházán
2019. június 15.

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult rendelőintézetet pénteken Kiskunfélegyházán. A város egyik legnagyobb egészségügyi beruházása során az önkormányzat egymilliárd forint saját forrásból újította fel az évek óta üresen álló rendelőintézet épületét.

 


Dedikálás a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019. június 13.

 

Helyszín: V. kerület Budapest, Duna-korzó
Időpont: 2019. június 15. (szombat) 15.00-17.00

Helyszín: V. kerület Budapest, Duna-korzó

Időpont: 2019. június 15. (szombat) 15.00-17.00

 


Szakács Árpád: Nagypapa hogyan került a bőröndbe?
2019. június 12.

Újabb hiánypótló kötettel jelentkezett Lezsák Sándor író, az országgyűlés alelnöke.

 


Faragó Laura: A versmondás Piafja: Pálfy Margit
2019. június 11.

„Jelentés a szívdobogásról” címmel az Antológia Kiadó Lakitelek, új könyvet mutatott be 2019. május 30-án a Magyar Írószövetségben. Pálfy Margit negyven éves pályafutásának főbb állomásai a hetvenes és nyolcvanas évek szívdobogását őrzi – ama nomád nemzedék üzenetét a történelmi hazába – amikor még a metaforákban is zsarnok élt. Versmondóink erőforrást teremtettek a költők és saját egyéniségük által – hallottuk Lezsák Sándor bevezetőjében – s a tilalmas gondolatokat közvetítve, égették magukat a szavak oltárán. Hogy kimondhassák a kimondhatatlant!


Meghívó Kásler Miklós miniszter előadására és kiállítás megnyitóra
2019. június 10.

A Népfőiskola Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját 2019. június 14. (péntek) 18 órára a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házába.

 


A családvédelmi akciótervről tájékoztatta a településvezetőket Novák Katalin
2019. június 7.

Az Alföld egyik legszebb Mária kegyhelyén, Pálosszentkúton tartották a 4. választókerület polgármestereinek hetvenhetedik találkozóját csütörtökön. Az esemény vendége volt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, akik a családvédelmi akciótervről tájékoztatta a településvezetőket.

 

Következő oldal
Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép