Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Elhunyt Pongrácz Tibor
2019. április 21.

Hetvennyolc éves korában elhunyt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja – tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

 


Pályázati felhívás: Németh László műfordítói tábor
2019. április 18.

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.


Nagypapa a bőröndben – megjelent Lezsák Sándor népszínműve
2019. április 18.

Groteszk népszínmű két részben, avagy drámai kurzusdarab, keverő-kavaró komédiával, némi áthallással, de a jó befejezés még várat magára. Történik valahol a Kárpát-medencében, nagy hegyek árnyékában, patakok szabdalta völgyben, a valamikor népesebb, szebb időket megélt zsákfaluban, ahol közel ötszáz őshonos magyar lélek él.

 


Pályázati felhívás műfordítói és országismereti táborokban való részvételre
2019. április 17.

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány pályázatot hirdet műfordítói és országismereti táborokban való részvételre. Az alábbi táborok kerülnek megrendezésre: belarusz-magyar országismereti tábor, kazah-magyar országismereti tábor, koreai-magyar országismereti tábor, mongol-magyar országismereti tábor, mongol-magyar műfordítói tábor, orosz-magyar műfordítói tábor.


Család és művelődés témájában rendeznek konferenciát
2019. április 17.

 

Család és közösség témakörben rendezi meg az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. a XI. stratégiai konferenciát 2019. április 17-18-án, a Lakitelek Népfőiskolán együttműködésben a Nagycsaládosok Országos Egyesületével – adja hírül a kultura.hu.

Család és közösség témakörben rendezi meg az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. a XI. stratégiai konferenciát 2019. április 17-18-án, a Lakitelek Népfőiskolán együttműködésben a Nagycsaládosok Országos Egyesületével – adja hírül a kultura.hu.

 


Ügyfélpont nyílt Petőfiszálláson
2019. április 16.

Hétfőn nyitotta meg kapuit a községi ügyfélpont Petőfiszállás központjában. Az új szolgáltatóházban a falugazdászok, a járási ügysegéd és a mobilbankár várja a petőfiszállásiakat.

 


Szórványban is aktív magyar közösségek dolgoznak – megkezdte munkáját a Zoboraljai Értékfeltáró Kollégium
2019. április 16.

2019. április 7-én indult el a munka az újabb Felvidéki értékfeltárás során. A kollégium kutatóinak központja Alsóbodokon volt. A Lakiteleki Népfőiskola részéről dr. Horváth Zsolt látta el a technikai szervezői feladatokat, az értékfeltárás szakmai vezetője Tóth Klára, a CSEMADOK Közművelődési Szövetség területi választmányi alelnöke.


El kell kerülni a brüsszeli pórázt
2019. április 13.

Mennyire lényeges a családi háttér egy politikus számára? Hogyan alakult a pályája? Miért választotta a politikát? Melyek a jelenlegi legnagyobb kihívások? – ezeket a fő kérdéseket tette fel Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár számára Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke a Kölcsey Kör 57. rendezvényén, április 10-én, szerdán a Polgárok Házában.


Általános és középiskolások bizonyíthatják tehetségüket a Trianon-vetélkedőn
2019. április 12.

A trianoni diktátum századik évfordulójához közeledve Itt élned, halnod kell címmel Kárpát-medencei történelmi vetélkedőt hirdettek a Lakitelek Népfőiskolán, amelyre háromfős csapatokban jelentkezhettek hazai és határon túli fiatalok.


Harminc éve szabadon! – Visszaemlékeztek az MDF vasi alapítói
2019. április 10.

Egyszerre volt találkozó, ünnep és rendhagyó megemlékezés: az MDF alapítói idézték fel Vasváron a harminc évvel ezelőtti közéleti, politikai eseményeket – emlékeiket.


A kőszegi szőlő jövés ünnepével és a kékfestés hagyományával bővült a Magyar Értéktár
2019. április 9.

A Hungarikum Bizottság hétfői döntése értelmében a kőszegi szőlő jövés ünnepével és a magyarországi kékfestés hagyományával bővült a Magyar Értéktár - jelentette be Nagy István agrárminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.


Felszentelték II. János Pál szobrát Izsákon
2019. április 8.

Ünnepélyes szentmisét tartott, majd megáldotta Szent II. János Pál mellszobrát Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek vasárnap az izsáki Szent Mihály templomban. A templomkertben felállított bronz szobor Lantos Györgyi és Máté István szobrászművészek munkája, mely a a kereszténység nyugodt erejére emlékezteti a híveket.

 

Következő oldal
Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép