Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Meghívó - Lakiteleki Faluszépítő Társaskör 12. beszélgetős estjére
2020. január 28.

2020. január 30-án, csütörtökön 18.00-kor tartja 12. beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban.


Sok ponton erősíti majd egymást a kecskeméti egyetem és a lakiteleki Népfőiskola
2020. január 23.

 

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a kecskeméti Neumann János Egyetem és a lakiteleki Népfőiskola. Az együttműködési megállapodás egyik kiemelt célja a térség, a megye értelmiségének megtartása, képzése, és az ezekhez kapcsolódó képzési programok kialakítása.

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a kecskeméti Neumann János Egyetem és a lakiteleki Népfőiskola. Az együttműködési megállapodás egyik kiemelt célja a térség, a megye értelmiségének megtartása, képzése, és az ezekhez kapcsolódó képzési programok kialakítása.

 


Hungarikumok klubja a Parlamentben
2020. január 22.

A globalizáció veszélyezteti a nemzeti értékeket, kultúrákat, ezért fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke szerdán a Hungarikumok Klubja rendezvényén a Parlamentben.


Lezsák Sándor a Miniszterelnökkel találkozott
2020. január 14.

 

A kormányzati ciklus felénél járva Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke értékelő megbeszéléseket folytat a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével.


Hungarikum Liget épül a Népfőiskolán
2020. január 8.

Huszonöt hektáros területen épül a Hungarikum Liget Lakiteleken, a Népfőiskolán. Harmincmilliárd forintos kiemelt állami beruházás során valósul meg a magyar értékek kikötője, ahol minden mindennel összefügg.


Erősít a jó szó, a munkát értékelő elismerés
2019. december 29.

Több évtizedes, értékteremtő munkássága elismeréseként a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést és a Petőfi-díjat is átvehette a közelmúltban Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, József Attila-díjas költő, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója. A honatyával kitüntetései okán közölt interjút a Petőfi Népe.


Lezsák Sándor nyitotta meg a Wojtyla Ház főtéri ebédosztását
2019. december 26.

December 24-én hagyományosan megkezdődött a Wojtyla Barátság Központ kilenc napon át tartó nagyszabású jótékonysági ételosztása a főtéri Barátok temploma mellett felállított rendezvénysátorban. A népkonyha munkatársai, önkéntesei január 1-jéig 12 és 13 óra között várják a rászorultakat.


Ajándékozás Tiszaalpáron és ebédosztás Félegyházán
2019. december 25.

 

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője kedd délelőtt meglátogatta Tiszaalpáron a Bencés nővéreket. Karácsony alkalmából ajándékcsomaggal lepte meg őket.


Azért dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését
2019. december 24.

Ünnepi beszélgetés Lezsák Sándorral az Országgyűlés alelnökével.

Több évtizedes, értékteremtő munkássága elismeréseként a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést és a Petőfi-díjat is átvehette a közelmúltban Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, József Attila-díjas költő, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója. A honatyával kitüntetései okán beszélgetett Vajda Piroska, a Petőfi Népe munkatársa.


Boldog karácsonyt!
2019. december 21.

 

Boldog karácsonyt és egészségben gazdag új esztendőt kívánunk!


„Mi vagyunk a kocsikerekek” – interjú Lezsák Sándorral
2019. december 19.

A rendszerváltás egyik meghatározó szereplőjeként a mai napig aktívan politizál Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A nemrég magas állami kitüntetésben részesült József Attila-díjas magyar költő a közelmúltban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadást az MDF megalakulásáról. Ennek apropóján kérdezték a rendszerváltásról, a lakiteleki népfőiskolai mozgalomról, a hungarikumok jelentőségéről és az NKE jövőjéről.


Zoboralja Kollégium, avagy a kincses Zoboralja
2019. december 15.

Őseink értékeit magunkban hordozzuk, lelkünk, szívünk részei, meghatározzák gondolkodásunkat, olyannyira részeink, hogy sokszor nem is tudatosítjuk, természetesnek vesszük, mint a levegővételt. Ezt felismerve a Magyar Országgyűlés 2012 tavaszán elfogadta a magyar nemzet értékeiről és a hungarikumokról szóló törvényt.

 

Következő oldal
Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép