Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Márton Áron igazsága
2019. november 18.

Milován Sándornak embertelen évszázadban, politikai ütközőzónában fekvő, hadseregek által feldúlt területen kellett megküzdenie mind az anyanyelvéért, mind a hitgyakorlás szabadságáért, mind általában az emberi szabadságjogokért.


A Bethlen Gábor-díj idei kitüntetettje: Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke
2019. november 16.

Erdély nagy fejedelme születésének 400. évfordulóján, 1980-ban nyolcvanöt jeles magyar személyiség – köztük Illyés Gyula, Németh Lászlóné, Kodály Zoltánné és Csoóri Sándor – által létrehozott, kezdetben illegálisan, 1985-től hivatalosan is működő Bethlen Gábor Alapítvány célja az utódállamokban élő, nemzetiségi jogaiban korlátozott magyarság segítése. Azóta is évente, a fejedelem halálának évfordulóján tartott díjátadó ünnepség az értük, elsősorban a szórványban élőkért végzett munkát ismeri el.


Meghívó a BGA 2019. évi díjátadó ünnepségére
2019. november 13.

A Bethlen Gábor Alapítvány hagyományosan idén is megrendezi éves díjátadó ünnepségét, melyre az alábbi meghívóval ezúton hívjuk és várjuk kedves Vendégeinket!


Márton Áron-emlékérmet kapott Lezsák Sándor
2019. november 12.

November 8-án, pénteken nyitották meg az „Úz-völgye I. világháborús katonai fényképeken” című fotótörténeti kiállítást Csíkszentmártonban. Molnár Attila fotótörténeti kiállításán több mint százéves fotográfiákon tekinthetjük meg Úz-völgye I. világháborús hétköznapjait a csíkszentmártoni Sportközpontban. Lezsák Sándort, a magyar Országgyűlés alelnökét az eseményen Hargita Megye Tanácsa Márton Áron-emlékéremmel tüntette ki, elismerve költői, pedagógusi és politikusi munkáját.


Szabó Dezsőre emlékeztek
2019. november 11.

Szombaton a kovásznai művelődési központ adott otthont a Háromszék–Orbaiszék Kollégium zárókonferenciájának, amelyben egyúttal bemutatták az idén elvégzett kutatómunkából született kötetet, majd a rendezvény külön részeként Barátoson leleplezték a Szabó Dezső író tiszteletére készítetett emlékplakettet.


A moldvai csángókat kutatta, elismeréssel jutalmazták munkáját
2019. november 10.

Illyés Gyula közművelődési életműdíjjal tüntették ki Halász Péter néprajzkutatót a nemzeti kultúráért végzett szerteágazó tevékenységéért, amelybe beletartozott a moldvai magyarság hosszú évtizedeken át tartó kutatása is. A kitüntetést vasárnap a gyimesközéploki templomban vehette át Lezsák Sándortól, a Magyar Országgyűlés alelnökétől, valamint a díjat alapító Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetőjétől, Závogyán Magdolnától.


Lezsák Sándor Csíkszeredában: ma ahhoz kell bátorság, hogy kormánypártiak legyünk
2019. november 9.

Nem mindennapi történeteknek lehettek fültanúi, akik ellátogattak Lezsák Sándor péntek esti előadására Csíkszeredában. A Magyar Országgyűlés alelnöke többek között felelevenítette annak a radírgumiból készült bélyegzőnek a históriáját, amely a rendszerváltás egyik legmeghatározóbb politikai szervezetének, a Magyar Demokrata Fórum megalakulásának egyik kulcseszköze volt.


Gérecz Attilát többször eltemették, de mégis itt él közöttünk
2019. november 8.

Megkoszorúzták Gérecz Attila költő, ’56-os mártír erzsébetvárosi emléktábláját.

 


Közművelődési szakembereket díjaztak
2019. november 7.

Első alkalommal adta át elismerő díjait a Nemzeti Művelődési Intézet szerdán a Lakiteleki Népfőiskolán tartott szakmai konferencia keretében. Az idén alapított díjakkal megbecsülését kívánja kifejezni a szervezet azon személyek és közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek.


Döntsd a vasfüggönyt, buldózerrel, és ne siránkozz!
2019. november 7.

Kötélhúzás Horn Gyula és ­Németh Miklós között, persze szögesdróttal, egy repedező téglafal előtt. Bár a valóságban nyilván nem feszültek így egymásnak egykori politikusaink, karikatúra formájában ezt a képet is megtekinthetjük A visszavett szabadság 1989 című kiállításon, amelynek a tanulsága: mivel történelmünk nem volt mindig oly kegyes hozzánk, olykor ki kell forgatnunk a valóságot, hogy ha már így alakult, legalább egy jót nevethessünk rajta.


Hős katonaorvosokra emlékeztek Budapesten
2019. november 5.

 

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület és a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn Budapesten, a magyar orvos hősi halottak emlékszobránál.

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület és a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn Budapesten, a magyar orvos hősi halottak emlékszobránál.

 


Meghívó: Gérecz Attila hősi halálának 63. évfordulóján tartandó megemlékezésre
2019. november 4.

 

Tisztelettel meghívjuk Önt Gérecz Attila  hősi halálának 63. évfordulóján tartandó megemlékezésre és koszorúzásra 2019. november 7-én 18 órára.

Tisztelettel meghívjuk Önt Gérecz Attila  hősi halálának 63. évfordulóján tartandó megemlékezésre és koszorúzásra 2019. november 7-én 18 órára.

 

Következő oldal
Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép