Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Hungarikumok a Polgárok Házában
2016. november 16.

A „hungarikum” a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely a magyarságra jellemző, kiemelésre méltó értékeket jelöli. Ezen értékek közül három mutatkozott be a Kölcsey Kör 45. alkalommal megrendezett programján a Polgárok Házában.

A résztvevők közelebbről is megismerhették a Kürt adatmentést, mint szellemi terméket, a Magyar Védőnői Szolgálatot és a palackozott fröccsöt.

Hungarikumok a Polgárok Házában

A Kölcsey Kör november 15-ei programját Horváth Zsolt korábbi országgyűlési képviselő, a hungarikum bizottság koordinátora nyitotta meg, aki elmondta, hogy a hungarikum törvény alapja a társadalmi bázis, az alulról szerveződő kezdeményezés, és minden érték mögött egy közösség van.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke kiemelte: a hungarikumok közül számára a legkedvesebb a védőnői szolgálat. „Ez egy olyan világszerte szinte egyedülálló szerveződés, amely az egészséges gyermekekért, családokért dolgozik” – hangsúlyozta az országgyűlés alelnöke.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Mint elmondta nagyra becsüli a Kürt adatmentést, mint szellemi terméket is és rendkívüli megoldásnak nevezte Vasuta Gábor ötletét, amely szerint palackozni kell a tradicionális magyar találmányt, a fröccsöt.

A Kürt adatmentés értékteremtő erejének lényege az, hogy az elveszett, megsemmisült szellemi alkotások, kutatási eredmények és pótolhatatlan információk helyreállítására alkalmas technológiával rendelkezik.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke, tulajdonosa a jelenlévőknek elmondta: az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-én történt tragédia nyomán lettek világszerte ismertek és elismertek, hiszen akkor ingyenes adatmentést ajánlották fel az érintetteknek .

Csordás Ágnes, a magyar védőnők egyesületének elnöke kiemelte: éppen tavaly ünnepelte százéves fennállását a Magyar Védőnői Szolgálat, amely immár hungarikum lett. 1915. június 13-án Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével megalakult Budapesten az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére" elnevezésű szervezet.

Hungarikumok a Polgárok Házában

A védőnői ellátás a várandós állapottól a gyermek 18 éves koráig tart, széleskörű tudás áll mögötte, és Magyarország teljes területén jelen van, ezért is lehetett hungarikum – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Vasuta Gábor, a palackozott Vasuta fröccs létrehozója arról beszélt, hogy milyen nehézségekbe ütközött a fröccs palackozása, míg Majoros János a frissítő ital alkotóelemeit, illetve tulajdonságait ismertette. Az est végén a résztvevők megkóstolhatták az ízletes nedűt.

jozsefvaros.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Képviselői fogadóóra Lakiteleken
Időpont: 2019. november 29. (péntek) 16 és 17 óra között

Helyszín: Lakitelek, Polgármesteri hivatal
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép