Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Hungarikumok a Polgárok Házában
2016. november 16.

A „hungarikum” a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely a magyarságra jellemző, kiemelésre méltó értékeket jelöli. Ezen értékek közül három mutatkozott be a Kölcsey Kör 45. alkalommal megrendezett programján a Polgárok Házában.

A résztvevők közelebbről is megismerhették a Kürt adatmentést, mint szellemi terméket, a Magyar Védőnői Szolgálatot és a palackozott fröccsöt.

Hungarikumok a Polgárok Házában

A Kölcsey Kör november 15-ei programját Horváth Zsolt korábbi országgyűlési képviselő, a hungarikum bizottság koordinátora nyitotta meg, aki elmondta, hogy a hungarikum törvény alapja a társadalmi bázis, az alulról szerveződő kezdeményezés, és minden érték mögött egy közösség van.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke kiemelte: a hungarikumok közül számára a legkedvesebb a védőnői szolgálat. „Ez egy olyan világszerte szinte egyedülálló szerveződés, amely az egészséges gyermekekért, családokért dolgozik” – hangsúlyozta az országgyűlés alelnöke.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Mint elmondta nagyra becsüli a Kürt adatmentést, mint szellemi terméket is és rendkívüli megoldásnak nevezte Vasuta Gábor ötletét, amely szerint palackozni kell a tradicionális magyar találmányt, a fröccsöt.

A Kürt adatmentés értékteremtő erejének lényege az, hogy az elveszett, megsemmisült szellemi alkotások, kutatási eredmények és pótolhatatlan információk helyreállítására alkalmas technológiával rendelkezik.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke, tulajdonosa a jelenlévőknek elmondta: az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-én történt tragédia nyomán lettek világszerte ismertek és elismertek, hiszen akkor ingyenes adatmentést ajánlották fel az érintetteknek .

Csordás Ágnes, a magyar védőnők egyesületének elnöke kiemelte: éppen tavaly ünnepelte százéves fennállását a Magyar Védőnői Szolgálat, amely immár hungarikum lett. 1915. június 13-án Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével megalakult Budapesten az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére" elnevezésű szervezet.

Hungarikumok a Polgárok Házában

A védőnői ellátás a várandós állapottól a gyermek 18 éves koráig tart, széleskörű tudás áll mögötte, és Magyarország teljes területén jelen van, ezért is lehetett hungarikum – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Hungarikumok a Polgárok Házában

Vasuta Gábor, a palackozott Vasuta fröccs létrehozója arról beszélt, hogy milyen nehézségekbe ütközött a fröccs palackozása, míg Majoros János a frissítő ital alkotóelemeit, illetve tulajdonságait ismertette. Az est végén a résztvevők megkóstolhatták az ízletes nedűt.

jozsefvaros.hu


Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép