Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Hungarikumok a Parlamentben II.
2010. január 14.

Helyzetkép a hungarikumokról, a kárpát-medencei értékekről, helyi és közösségi erőfeszítésekről, az országgyűlési határozatról, a törvényhozás új feladatairól 2010. január 23-án, szombaton, 9.30-14.00 óra között a Parlament Főrendiházi termében.

A program:

8.00 - 9.30 Regisztráció

9.30 - 14.00 Hungarikum Ünnep a Parlament Főrendiházi termében

Köszöntőt mond és a találkozót vezeti Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke

Felkért előadók: Balázsi Károly (Bükkszenterzsébet) főiskolai tanár; Balogh László (Szeged), az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnökhelyettese; Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója; Barkó Árpád (Debrecen), megyei szaktanácsadó, Országos Magyar Méhészeti Egyesület; Birinyi József filmrendező, népzenekutató, a KÓTA társelnöke; Boros Mátyás hegedűművész, prímás, a MEH főtanácsosa; Csonka-Takács Eszter igazgató, Magyar Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága; Deák László, a Magyar Országos Szikvízkészítő Ipartestület örökös elnöke; Géczi Imre (Százhalombatta) kétszeres Aranykoszorús mestertenyésztő, Hun-Zazholm kuvasz kennel; Gőgös Zoltán államtitkár, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium; Gyaraky Zoltán, az Agrármarketing Stratégiai Bizottság elnöke; Joó Lajos fejlesztő tanácsadó; Kerényi Miklós Gábor (Kero), a Budapesti Operettszínház igazgatója; Kiss Dénes költő, a Trianon Társaság elnöke; Kovács Miklós (Tiszakécske) kékfestő, a Népművészet Mestere; Lakatosné Sira Magdolna, Túristvándi polgármestere; Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok, a Magyar Lovas Szövetség elnöke; L. Simon László író, a Magyar Írószövetség titkára; Mathiász Gábor, az Országos Mathiász Munkabizottság elnöke; Megyesi Zoltán, a Koppány Hungaricum Kft. ügyvezetője; Mészáros László, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke; Molnár Gergely bűvész, a Bűvészek Világszövetsége elnökségének tagja; Monostori Éva (Komárom-Koppánymonostor) közösségfejlesztő; Pósfay Péter (Szombathely) közösségfejlesztő; Rubovszky András, a Magyar Szállodaszövetség tb. elnöke; Somogyi György (Szeged), a Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kft. tudományos osztályvezetője; Stefánka Zsolt vezető tanácsos, Országos Atomenergia Hivatal; Szabó István
(Hajdúnánás), az Okkal Másokkal Ifjúsági Egyesület elnöke; Szabó István (Dabas), a Pest megyei közgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum Pest megyei elnöke; Szakály Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens, Kaposvári Egyetem; Szekér Tamás (Szombathely), a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke; Széles Gábor, nagyvállalkozó, az ECHO Tv és Magyar Hírlap tulajdonosa; Tóth Miklós (Harsány), a napelemes tetőcserép feltaláló tulajdonosa; Ungvári Mihály, a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület elnöke; Vári Fábián László költő, Mezővári, Kárpátalja; Zaránd György, a MÁV Gépészet Zrt. vezérigazgatója

Kodály Zoltán: II. Vonósnégyes, Op.10. - részlet, előadja a Bartók Vonósnégyes
Cigány fantázia - klezmer csárdás - előadja a Judrom együttes Boros Mátyás vezetésével
Egyházi népének Kárpátaljáról - Pál Lajos zenész és családja, Tiszapéterfalva, Kárpátalja
Énekeljünk együtt - Budai Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes

A parlamenti beléptetés szigorú rendje miatt a konferenciára 2010. január 20. szerda 16 óráig lehet jelentkezni telefonon, hétköznap 9-16 óra között a következő telefonszámokon: 06/1-441-44-34 vagy 06/1-441-42-91.

A korlátozott férőhely miatt telt ház esetén a jelentkezést a határidő előtt a szervezők lezárják. A beléptetéshez szükséges személyazonosságot igazoló okmányát hozza magával, és az ellenőrző kapun való gyors áthaladás érdekében az Önnél lévő fém tárgyakat a zsebeiből előre kivenni szíveskedjék. A beléptetés a déli (Kossuth Lajos téri metrómegálló felől) sorompónál és a VII. kapun történik. Már 8 órától mód van a belépésre, kötetlen beszélgetésre, a Főrendiház termének megtekintésére, így a kapu előtti torlódás elkerülése érdekében a szervezők szívből ajánlják, hogy a vitanap kezdete előtti órában éljen vendégszeretetükkel.


A szervezők nevében:


Budapest, 2010. január 11.

 


Bartos Mónika
alelnöki titkárság

 


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép