Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
I. Tőserdei Lovasnap
2011. július 22.

Első alkalommal rendeznek Lovasnapot Lakitelek-Tőserdőn, a község lakossága barátsággal és szeretettel várja az I. Tőserdei Lovasnap versenyzőit, érdeklődő vendégeket, és minden résztvevőt – mondta Takó József szervező.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az eseményt, amellyel erősíteni kívánják a lovak szeretetét, megismertetni a jelenlévőket a fogathajtás világával és a Tősedő természeti szépségeivel, valamin felkelteni a gyerekek érdeklődését a lovak iránt. Azt remélik, hogy az évek múlásával község neve összefonódik a lovas sporttal. Embert próbáló feladat ezeknek az érzékeny állatoknak a tartása, idomítása, versenyre való felkészítése. Biztatást ad ehhez a szervezők elhivatottsága, tevékenysége. A rendezők próbálják elhozni a „lovas emberek világát” a Lakitelek-Tőserdőbe amely adottságaival méltó környezetet biztosít a versenyzés számára.

I. Tőserdei Lovasnap

Az I. Tőserdei Lovasnap fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és védnöke Felföldi Zoltán, Lakitelek polgármestere. Támogatásuk és a szponzoráló cégek hozzájárulása tette lehetővé, hogy Tőserdő helyet adhat a versengésnek, szórakozásnak, találkozásoknak. Lakitelek szerves része a turisztikai szempontból kiemelkedő Tőserdő. A fürdő a gyógyulni vágyókat, míg a Holt-Tisza a pihenni, kirándulni szándékozókat várja. A Holt-Tisza mintegy 7 kilométer hosszú, a múlt században végrehajtott folyószabályozással alakult ki.Ebben a csendes, növényekkel és állatokkal gazdagon tarkított környezetben helyezkedik el a Kiskunsági Nemzeti Park területe, melynek egységei közül talán ez, a legkisebb a leggazdagabb tájképi szépségekben. A Nemzeti Park tőserdei védett területén, a "nagytisztáson" építtette 1926-ban Kecskemét erdőmérnöki szolgálati lakás céljára az általában csak kastélyként emlegetett kétszintes, tájba illő, műemlékjellegűnek nyilvánított épületet. A mostani vadászkastély és az üdülőtelep közötti út mentén bugyog fel az egyetlen alföldi forrás.

A fogathajtás már az ókori görög olimpiák versenyszámai között szerepelt. Mint modern, szervezett sport alig 100 éves múltra tekint vissza. A Nemzetközi szövetség 1970-ben tette hivatalos sportággá. Az első hivatalos Európa Bajnokságot 1971-ben rendezték Budapesten.

I. Tőserdei Lovasnap

Ma elterjedőben vannak az egynapos versenyszervezések, különösen amatőr kategóriában. A versenyeket 1-es, 2-es és 4-es fogathajtó kategóriában rendezik. Ezt kiegészíti a pónifogathajtás. A Fogathajtás három versenyszámból áll: Díjhajtás, maratonhajtás vagy terepverseny és akadályhajtás.

I. Tőserdei Lovasnap

A Fogathajtó sport a Magyar Lovas Szövetség, de talán a magyar egyetemes sport legeredményesebb sportága. Eredményei önmagukért beszélnek, számtalan egyéni és csapatérem, helyezések, Európa és Világbajnokságok aranyérmei és helyezései bizonyítják a magyar fogathajtás sikerességét.


PROGRAM
2011. augusztus 13. 8:00-tól

• Fogatok érkezése, fogadása
• Állatorvosi kontroll
• Technikai értekezlet
• Pálya bemutatása
• Akadályhajtás
• Eredményhirdetés, díjazás

További ajánlott programok és rendezvények:

• Főzőverseny (9:00-13:00) családok és cégek részére szakmai zsűri értékelésével
• Kirakodóvásár
• Lovasbemutató
• Lovaskocsikázás
• Kulturális programok
Élő koncert, 20 órakor fellép a FOLK ERROR zenekar
A rendezőség a programváltozás jogát fenntartja!

(Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép