Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Idén is Bugacon lesz a gyűlés
2012. április 11.

Kazakisztán és Kirgizisztán is rangos küldöttséggel képviselteti majd magát az augusztus 10–12. között Bugacon megrendezendő idei Kurultajon, a magyar, hun és türk tudatú népek törzsi gyűlésén, amely Európa legnagyobb lovas hagyományőrző ünnepe.

Bíró András Zsolt, az eseményt szervező Magyar–Turán Alapítvány kuratóriumi elnöke az Ulu Dala (Nagy Sztepp) Alapítvány meghívására utazott Kazakisztán kulturális fővárosába, Almatyba, ahol számos civil hagyományőrző és tudományos testülettel is egyeztetett. Tárgyalt a Kazak Tudományos Akadémia Történeti Intézetének igazgatójával, Abzhanov Hankeldittel is, mivel több tudományos intézet képviseletében kazak tudósok érkeznek az idei Kurultajra és az azt követő fórumra. Bíró találkozott a Kazak Központi Állami Múzeum főigazgatójával, Nursan Alimbayjal, aki előreláthatóan szintén a Kurultaj vendége lesz. Arról is megállapodás született, hogy tovább folytatódik az együttműködés a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tára és a Kazak Központi Állami Múzeum között. Ugyancsak a Kurultaj vendége lesz Krim Altynbek, Közép-Ázsia leghíresebb régészeti restaurátora, ezen túl pedig kiállítási tárgyakat, így ázsiai vonatkozású emlékeket is láthatnak az érdeklődők a szkíta, hun, avar és honfoglalás kori leletek mellett.

Bíró András Zsolt Kadiraly Konkobayev professzor meghívására utazott Kirgizisztánba, ahol a Manas egyetemen előadást tartott. A kuratóriumi elnök több kirgiz kulturális egyesület vezetőjével is tárgyalt, mivel az országból jelentős művészeket, tudósokat összefogó delegáció érkezik az augusztusi találkozóra.

A Kurultajra – amelynek fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnöki feladatait ellátó alelnöke – húsz országból vagy tagköztársaságból várnak küldöttséget, és mintegy negyedmillió ember megjelenésére számítanak a szervezők.

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép