Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Időközi választás lesz Orgoványon
2012. november 23.

Maszlik István nyugdíjba vonulása miatt december 2-án időközi választást tartanak Orgoványon. Polgármester-jelöltként, a Fidesz-KDNP támogatásával indul a választáson dr. Lóczi Boglárka, jelenlegi alpolgármester is, akit terveiről, és ezek tükrében a közel 3400 lelket számláló Orgovány jövőképéről kérdeztünk.

– Orgoványról indult, majd fiatal értelmiségiként ide tért vissza. Milyen főbb állomásai voltak ennek az útnak?

– Itt él a családom, és itt töltöttem én is a gyerekkoromat, egészen az általános iskolai évek végéig. A középiskolai tanulmányaimat Kecskeméten, a Bólyai János Gimnáziumban folytattam – ahol 1997-ben érettségiztem – majd elvégeztem a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karát. 2002-ben friss diplomásként helyezkedtem el a kecskeméti III. számú ügyvédi irodában ügyvédjelöltként, ahol elkezdtem a hároméves gyakorlati időm letöltését. 2005-ben jelentkeztem az európai jogi szakjogász képzésre, ahol 2008-ban szereztem diplomát. Közben, 2007-ben, megszületett a kislányunk. 2010-ben indultam Orgoványon képviselő-jelöltként a Fidesz-KDNP színeiben, és sikerült a legtöbb szavazatszámmal bejutni a testületbe. A polgármester úr javaslatára a testület 100 százalékos támogatással alpolgármesternek is megválasztott. Két éve dolgozom tehát az önkormányzatnál, fő feladatom ez idő alatt az egyházakkal és civil szervezetekkel való kapcsolattartás volt. Sok pozitív személyes tapasztalatot szereztem, nagyon szerettem ezt a munkát. Maszlik István polgármester úr szeptember 30-án ment nyugdíjba, jómagam október 1-jétől megbízásos jogviszonyban látom el a polgármesteri feladatokat.

Időközi választás lesz Orgoványon

– Milyen előzményekre, eredményekre építene polgármesterként?

– Egy ideje ellátom a kulturális egyesület felügyelőbizottságának elnöki feladatait, amelynek kapcsán részese, alakítója lehetek a településen folyó nagyon aktív és minőségi kulturális életnek. Szeretném, ha ez tovább erősödne a faluban annál inkább, mert ma már az egészségmegőrzés is része az egyesület munkájának. Ennek köszönhetően nagyon sok embert sikerül mozgósítani. A közösségi élet fontos színterei az egyházi rendezvények. Az ökumenikus alkalmak, imaközösségek felekezettől függetlenül nagyon sok résztvevőt vonzanak. Ezekre a településen élők még szorosabb összekovácsolásának eszközeként gondolok.

– Megítélése szerint mi az orgoványiak legaktuálisabb megoldásra váró problémája?

– A lakosság nagy része mezőgazdasági termelésből – szőlő, bodza, illetve spárgatermesztésből – él, a munkanélküliek aránya az országos átlagot meghaladó. Éppen ezért olyan irányt képzelek el, amely az együttműködésre, együttgondolkodásra épít, és segíti a munkanélküliek arányának visszaszorítását. Szeretnénk egyrészt kibővíteni a közfoglalkoztatást, másrészt pedig lehetőséget teremteni az arra fogékonyaknak, hogy átfogó képzésben vegyenek részt növénytermesztésből, állattenyésztésből, tartósításból. Ezt a szaktudást mi helyben nagyon jól tudnánk kamatoztatni. A közfoglalkoztatás természetesen ez esetben is egy „ugródeszka”, aminek igazi célja a munkaerőpiacra való visszajutás elősegítése.

– Milyen megoldási lehetőségeket lát?

– Szeretnénk egy olyan vállalkozási tevékenységet beindítani önkormányzati berkekből kiindulva, ami erre, az immár képzett munkaerőre építene.  Ebbe a vállalkozási tevékenységbe később olyan őstermelőket is be tudnánk vonni, akik helyi értékeket állítanak elő: helyi kézművesek, helyben megtermelt termékek. Komoly lehetőségeket látok továbbá az idegenforgalomban. Ennek érdekében Orgovány község csatlakozni szeretne a kecskeméti központú turisztikai klaszterhez, s ennek révén több marketing eszközhöz juttatni a települést. Mindemellett az önkormányzat pénzügyi egyensúlyának hosszú távú megtartását szolgálva az intézmények gazdaságos fenntartása érdekében környezetkímélő és költségcsökkentő megújuló energiát vennénk igénybe, természetesen pályázati források segítségével. Terveim szerint a kibővített településszépítő programokban minél nagyobb szerep jutna a gyerekeknek és fiataloknak is. Fontos célomnak tekintem továbbá, hogy az Orgoványról származó jól képzett fiatalok számára legyen valós alternatíva, hogy – hozzám hasonlóan – visszatérnek szülőfalujukba.

(Forrás: Kis-Kunság Online)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép