Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Itthon a Kárpát-medence lovasai
2014. június 24.

Mintegy négyszázhúsz lovas adta le jelentkezését a Kárpát-medence szinte minden részéről a hét végén megrendezett Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokra. Az előző évekhez hasonlóan idén is lóháton tette meg a jelentkezők többsége a Hortobágyra vezető utat. A kétnapos programot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg.

„A zászló Kárpát-medence minden településén azt hirdeti, hogy itthon vagyunk, együtt vagyunk” – így köszöntötte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Csíksomlyóról érkezett lovas küldöttséget a hét végén megrendezett Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok című rendezvényen. A csíksomlyói lovasok lóháton tették meg az elmúlt napokban a Hortobágyra vezető nyolcszáz kilométeres utat, de többen érkeztek 400–450 kilométeres, többnapos lovaglással a hortobágyi nyeregszemlére – közölte a távirati iroda.

A szabályzat szerint a versenyre serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályok nevezhetnek, a pályán töltött időn kívül pontozzák a ló engedelmességét, valamint a ló és lovas kapcsolatát is. A verseny létrehozatala után igény mutatkozott egy bajnokság megrendezésére, így 2013 őszén a Budapest-kupával kezdetét vette a Nyeregszemle Kupasorozat. Idén tavasszal újabb négy fordulóra került sor az ország különböző pontjain. A 2013. évi nyeregszemlén létrehoztak egy vetélkedést is, amely a minél drágább ló és a fokozott sportteljesítmény helyett ló és lovasának kapcsolatáról szól. Az egyes fordulók győztesei pontokat vittek magukkal a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon a döntőre, ahol az élményen és az elismerésen túl értékes nyeremények is várták a nyerteseket.


Kitolódik az alkalmassági határidő

Soron kívül módosította június közepén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a lovas szolgáltató tevékenységről szóló rendeletet. Az állattenyésztési törvény elveivel összhangban átmeneti türelmi idővel segíti az érintett szolgáltatókat a tárca abban, hogy eleget tudjanak tenni a minősítési kötelezettség teljesítésének. A módosítás több változtatás mellett a vendég lovagoltatásával járó szolgáltatásnyújtásba bevont lovakra előírt alkalmassági minősítés igazolásának határidejét 2014. június 30-ról szeptember 30-ig tolja ki. A jogszabály szerint a lovas szolgáltatásnyújtás profitorientált tevékenység. A szabályozás tehát nem érinti a saját, magáncélú lovaglást vagy az olyan tevékenységeket, ahol nem merül fel üzleti érdek. Mivel a lovas balesetek száma megnövekedett az utóbbi időben, egyértelművé vált, hogy a lovaglás egyfajta „veszélyes üzemnek” minősül, és többoldalú szabályozást igényel.

Nagy Kristóf

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép