Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Izsák város csúcsra járt
2013. szeptember 29.

Izsákon három napon át nagyon sok program várta a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket.

A Sárfehér Napok és a fogathajtó Európa-bajnokság elismertségét az is növelte, hogy a neves külföldi fogathajtó csapatokon kívül az ország jól ismert politikusai is megtisztelték Izsákot. A rendezvények egyszerre zajlottak a Kolon-tó melletti lovas pályán, illetve a belvárosban.

A Sárfehér Napok és a fogathajtó Európa-bajnokság elismertségét az is növelte, hogy a neves külföldi fogathajtó csapatokon kívül az ország jól ismert politikusai is megtisztelték Izsákot. A rendezvények egyszerre zajlottak a Kolon-tó melletti lovas pályán, illetve a belvárosban. A cikk a hirdetés után folytatódik A rendezvényre kiemelt figyelmet fordított a rendőrség is, a kiskőrösi rendőrkapitányt Mondok József polgármester köszöntötte rendezvénynyitó beszédében. Az izsáki programsorozat már csütörtökön elkezdődött a lovas verseny megnyitójával, a Sárfehér Napok hivatalos megnyitója szombat délután volt a nagyszínpadon, ahol a polgármester köszöntötte a vendégeket, a város közönségét és a politikusokat. Az utóbbiak között volt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Lezsák Sándor és Jakab István, az országgyűlés alelnökei, Budai Gyula államtitkár, Font Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László, a megyei önkormányzat alelnöke is.

Mondok József polgármester hangsúlyozta, a közel 80 évre visszatekintő Sárfehér Napokra egyre többen érkeznek nem csak itthonról, de külföldről is. A rendezvény célja az, hogy bemutassák a város egyszerre korszerű és hagyományőrző képét. E jeles alkalommal két jelentős beruházás átadása történt meg, a kerékpárutat valamint a kibővített és felújított óvodát vehették birtokba Izsák polgárai. Majd a polgármester - aki a Magyar Lovas Szövetség alelnöke és az Európa-bajnokság rendezőbizottságának az elnöke is -hangsúlyozta, a városi napok fontos programja a nemzeti fogathajtó bajnokság izsáki fordulója. A kontinens verseny az eddigi szakmai munka megkoronázása, egész Izsák büszke lehet erre.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter átvéve a szót a polgármestertől és arra hívta fel a figyelmet, hogy Izsák fejlődő kisváros, mely saját hungarikummal – szőlőfajtával – büszkélkedhet. A hungarikumok összegyűjtésére külön figyelmet fordít a kormány, mert ebben van az a tudás, amelyet a magyarság felhalmozott az évszázadok során. Izsák büszke lehet arra, hogy nem csak jómódú, gyorsan fejlődő, de nemzeti értékekkel is rendelkeznek. A mostani Európa-bajnokság pedig erősíti a nemzeti lovas program célkitűzéseit, a fogathajtásról pedig elmondható, hogy a legmagyarabb sportág.

A három nap alatt igen sok program közül válogathattak az érdeklődők. Kiállítások szőlészeti borászati konferencia, koncertek, táncrendezvények, borutca, kirakodó vásár, különböző felvonulások várták a vendégeket.

(Forrás: baon.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép