Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Jogtalanul zárta ki a képviselőket az MDF

 

A Fővárosi Ítélőtábla múlt héten megtartott fellebbezési tárgyalásán jogerős döntést hozott az MDF-frakcióból 2004. szeptemberében kizárt öt képviselő - Dr. Balsai István, Font Sándor, Dr. Kelemen András, Szászfalvi László és az azóta elhunyt Dr. Horváth Balázs - ügyében.


Az ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság azon döntését, amelyben megállapította, hogy Herényi Károly - az MDF Országos Választmányának utólagos jóváhagyásával - valótlanul jelentette be, hogy az öt nevezett képviselő frakciótagsága kizárás jogcímén megszűnt. Ez alapján megsértették a képviselők személyiségi jogait, amiért is fejenként 2 000 000 Ft eszmei kártérítésre, valamint kamat- és perköltség megfizetésére is kötelezte az alperes MDF-et a Fővárosi Ítélőtábla.


Kötelezte továbbá arra, hogy saját költségén országos sajtótájékoztatót hívjon össze, ahol ismertetnie kell az MDF-et és Herényi Károlyt elmarasztaló bírósági ítéletet, valamint bocsánatot kell kérnie ugyanitt az öt kizárt képviselőtől. A kizárt képviselők vagyoni kárának megtérítése tárgyában új eljárásra kötelezte a Fővárosi Bíróságot, miután hatályon kívül helyezte az I. fokú ítéletet, amely ebben a körben a felperesek kérelmét korábban elutasította.


Az MDF felülvizsgálati kérelemmel fordul a Legfelsőbb Bírósághoz és kéri az ítélet végrehajtásának felfüggesztését, miután a 2004-ben kizárt képviselők jogerősen pert nyertek a párt és Herényi Károly frakcióvezető ellen - közölte a párt szóvivője kedden az MTI-vel. "Az írásba foglalt ítélet kézhezvételét követően a Magyar Demokrata Fórum a Legfelsőbb Bírósághoz fordul felülvizsgálati kérelemmel.


Magyar Nemzet

 

Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép