Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
''Jöjjön, aki nem akar IMF-kormányfőt''
2012. január 19.

Békemenet Magyarországért: kiállás a magyar kormány és a bennünk élő európa mellett - erről szól a szombati demonstráció. Nemzetközi sajtótájékoztatón ismertették a Békemenet Magyarországért szervezői a szombati felvonulás célját és tudnivalóit.

A tüntetők 16 órakor indulnak a Hősök teréről a Kossuth térre, hogy kiálljanak a szabadon választott magyar kormány és „a bennünk élő Európa mellett”.

„Igent mondunk Európára, de nemet mondunk mindarra, amit ma Európa, Európa bizonyos politikai erői és az európai sajtó bizonyos meghatározó körei Magyarországgal művelnek” – jelentette ki Bayer Zsolt a szombati Békemenet Magyarországért nemzetközi sajtótájékoztatóján. Lapunk publicistája szerint mindenkinek ott a helye a szombati megmozduláson, aki nem szeretné, hogy a szabadon, demokratikusan választott kormány és kormányfő helyett az IMF válasszon miniszterelnököt. „Elég sokan kimentek az utcára az elmúlt időszakban a kormány ellen, és esetleg sokakban az a tévképzet élhet emiatt, hogy ezt a kormányt Magyarországon már senki sem támogatja. De igen, szeretném bejelenteni, hogy ezt a kormányt rengetegen támogatják” – folytatta Bayer, aki két hete, A sátán kutyái címmel megjelent írásában, lapunkban vetette fel, hogy „lassan kivonulunk az utcára száz- vagy sok százezren”. Mint mondta, ennek a „kivonulásnak” kettős célja van: kiállás „a bennünk élő Európa” és a magyar kormány mellett. „Mi nem vagyunk Európa-ellenesek, mi nem fogunk uniós zászlót égetni” – közölte, noha az más kérdés, hogy Európa morális állapotáról mit gondolunk”.

„A kétharmad nem diktatúra, a többség akarata nem lehet diktatúra” – hangsúlyozta Stefka István, hozzátéve, hogy a Békemenet nagyszabású tüntetés lesz a hazugságok ellen. A Magyar Hírlap főszerkesztője úgy vélekedett, normálisan gondolkozva nem lehet azt mondani, hogy a magyarok ne álltak volna ki az európai eszményekért, hiszen nemcsak hogy évszázadokig védtük Európát, de 1956-ban kiütöttünk egy téglát a kommunizmus falából, 1989-ben pedig mi kezdtük el lebontani a vasfüggönyt.

Csizmadia László szerint a „gyújtózsinór” már régóta ég, hiszen a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) hónapok óta folyamatosan kapja a jelzéseket, hogy valamit tenni kellene. „A kontinensek között gazdasági harc zajlik. Ebben a helyzetben elvárnánk az európai civilek szolidaritását is” – közölte a CET elnöke.


Igazi erő a kormány mögött

Széles Gábor nagyvállalkozó: „Nagyon fontosnak tartom, hogy ország-világ lássa azt, hogy ez a mostani, a kormány melletti szimpátiatüntetés nagyságrendekkel nagyobb tömeget fog felmutatni, mint az, amelyet az ellenzék korábban rendezett az Opera mellett. Nagyon fontos az is, hogy mind belföldön, mind pedig külföldön lássák azt, hogy ez nem a szélsőjobb és a szélsőbal rohamcsapatainak valamiféle pankrációs tüntetése, hanem csendes, méltóságteljes megmozdulás lesz. Mindemellett azt is kiemelten fontosnak tartom, hogy az Európai Unió és a magyar kormány között a közös érdekek mentén jöjjön létre valamiféle megállapodás. Biztos vagyok benne, hogy a rendezvény belföldön és külföldön is sokak szemét fel fogja nyitni, hogy rosszul látják a jelenlegi helyzetet a kormánnyal kapcsolatban. Egyértelművé válhat egyúttal az is, hogy az igazi nagy erő még mindig a jelenlegi kormány mögött áll. Éppen ezért legalább százezres létszámra számítok a szombati eseményen. A Facebookon keresztül már eddig is rengeteg visszajelzés érkezett hozzánk, és a Magyar Hírlap internetes oldalán is tízezrek kattintottak rá a felhívásunkra. Felfokozott az érdeklődés, sorra jelentkeznek a csatlakozók, és sokan jelezték azt is, hogy számos vidéki városból buszokkal érkeznek a rendezvényre. Reményeim szerint olyan nagyszabású lesz ez a menet, hogy amikor a sor eleje már a Kossuth tér közelében jár, a vége még csak akkor fog elindulni a Hősök teréről.”


Várja a szombatot az ország

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője: „Bayer Zsolt cikke szöget ütött a fejembe. Mi újságírók vagyunk, nekünk nem politikát kell csinálnunk, hanem dokumentálnunk az eseményeket. De azt vettem észre, hogy mindenhonnan sorra érkeznek a megkeresések, hogy kellene valamit csinálni. Beszéltem Zsolttal, majd felhívtam Széles Gábort és Stefka Istvánt, így több médium is az esemény mellé állt. Miután megírtam a felhívást, másnap reggel azonnal bejelentettem a rendőrségen a felvonulást, mert ismerve a magyar belpolitikai életet, félő volt, hogy valaki, megneszelve a dolgot, bejelent egy ellentüntetést. Most már az egész országban várják a szombatot, sőt a világ minden pontjáról érkeznek a visszajelzések, hogy nagyszerű, végre történik valami. Többen odahaza, a Székelyföldön tartanak velünk egy időben szimpátiatüntetést. Én hiszek abban, hogy tejesen átalakítja a jelenlegi viszonyokat ez a demonstráció. Kíváncsian várjuk a külföld reakcióit: itt nem lehet majd mellébeszélni. Az emberek azért fognak szombaton az utcára menni, mert a békét, a demokráciát és a magyar kormányt kívánják támogatni. Akkorát nem tud hazudni a média, hogy ezt elhallgassa. Az európai újságíróktól sokat nem várok ugyan, de azt várom, hogy a hétköznapi emberek felfogják: Magyarországon valami egészen másról van szó, mint amit az ő médiumaik nekik állítanak. Látják majd, hogy ez az ország nem egy őrültek háza, ezek a magyarok akarnak valamit, valamiért tiltakoznak.”

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép