Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Jövőre 96 kilométer út újul meg Bács-Kiskun megyében
2016. november 20.

A megye polgármesterei számára rendezett kétnapos szakmai konferenciát a napokban a Bács-Kiskun megyei önkormányzat Kerekegyházán.

A találkozón szó esett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyújtotta lehetőségek kiaknázásának módjairól és fény derült arra is, hogy a települések milyen forrásokra pályázhatnak még különböző beruházások megvalósításához.

A megyei önkormányzat egyik legfontosabb törekvése, a kis közösségek megtartása és életesélyeik javítása. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke a rendezvény megnyitásaként beszámolt arról, hogy az önkormányzat milyen akciókat indított el ezen célok elérése érdekében. Az önkormányzat kezdeményezéseit az érték-élmény-egészség szlogen hármas pillérre kívánja építeni és a térség beruházásait is ezzel a szemlélettel ösztönözni. Cél – mint azt a megyei elnök megfogalmazta –, hogy ezt az életérzést ne csak a megyében élők érezzék át, hanem a hozzánk látogatók is magukkal vigyék és hosszútávon megőrizzék.

Lezsák Sándor szintén a helyi értéken és közösségi együttműködésen alapuló munkát hangsúlyozta, amikor felvázolta a Lakiteleki Népfőiskolán megvalósuló kiemelt kormányzati fejlesztést. Az intézmény várhatóan – számtalan funkcióján túl – a magyarság igazi szellemi és kulturális központja lesz.

Jövőre 96 kilométer út újul meg Bács-Kiskun megyében

Hajdúnánás polgármestere, Szólláth Tibor, a „Nánási Portéka” mint helyi védjegy létrehozásával közösségi szinten, Lőrincz Zsuzsanna, az Éledő falvak program vezetője pedig magánemberként mutatott remek példát arra, hogyan lehet a vidék és a vidéki közösség érdekében hatékonyan tenni.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője, Bátori Zsolt, mentorhálózatuk működésébe engedett betekintést, mely a leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatása érdekében szolgál majd programokkal. Ugyancsak ezt a társadalmi csoportot célozzák meg az Almási Erzsébet, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerő-közvetítési és Koordinációs Főosztályának vezetője tolmácsolásában vázolt munkaerő-piac fejlesztések, valamint a megyei önkormányzat által koordinált Együttműködés a helyben foglakoztatásért című projekt is. Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere és a Kiskunhalasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke bemutatta a náluk már bevált és jól működő szociális segítő programjukat, mely a roma fiatalok munkához jutását hivatott segíteni.

A jövőbeni fejlesztéseket illetően a turizmusról és a megyei úthálózatról esett szó. Előbbihez kapcsolódóan Dr. Ruszinkó Ádám mutatta be Bács-Kiskun megye Turizmusfejlesztési Tervét. A dokumentum tartalmazza a térség főbb vonzerejét, a fejlesztési irányokat, a szükséges források megteremtési lehetőségeit, melyeket csak térségi összefogással és együttműködéssel lehet megvalósítani. Dr. Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy 2017-ben 96 kilométer út, 2020-ig pedig az úthálózat ötöde újul meg Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép