Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Közlemény a Lakitelek Munkacsoport működéséről


KÖZLEMÉNY


Tájékoztatjuk az MDF tagságát és a nyilvánosságot arról, hogy döntést hoztunk a Lakitelek Munkacsoport további fenntartásáról és működéséről. Az MDF legutóbbi - Dávid Ibolya által az alapszabály megkerülésével kierőszakolt - Országos Gyűlése, az erőltetett tisztújítás, valamint a törvénytelen kizárások és az MDF-től idegen politikai nézetek hangoztatása csoportunk fenntartását és egységes fellépését indokolja.


A Gyurcsány-kormány privatizációs szándékához kommunikációs segítséget adó elnöki megnyilatkozás egyértelműen igazolja Dávid Ibolya törekvését az MDF eredeti, lakiteleki szellemiségének és erkölcsiségének, az alapítók és a tízezrével csatlakozók szándékainak végleges száműzetésére a Magyar Demokrata Fórumból. Az MDF pártelnök asszonya - egykori igazságügyi miniszter - minden jogi és etikai normát félrelökve előbb a sárospataki, majd a budapesti II. kerületi MDF-szervezetet záratta ki önkényesen, bevezetve a kollektív büntetés gyakorlatát az MDF-ben. Ezt követően öt képviselőtársunkat záratta ki - MSZP-SZDSZ-es támogatással - az MDF országgyűlési frakciójából, a demokrácia történetében példátlan módon semmibe véve annak minden közéleti szereplőre kötelező elemi szabályait, frakciónk saját szabályzatát éppúgy, mint a Házszabályt. Mindennek betetőzése volt és a Magyar Demokrata Fórum nevének a megcsúfolása az, hogy az Országos Gyűlésen az elnöki beszámolóhoz nem lehetett hozzászólni, és Dávid Ibolya ezzel az antidemokratikus helyzettel élve vita nélkül ítélkezhetett, támadhatta a vele egyet nem értőket.


Elnök asszony ugyanakkor egyre nyíltabban sodorja az MDF-et a politikai térfél balliberális oldala felé. Itt nyilvánul meg kompromisszumkészsége, míg az MDF-en belül és a térfél jobboldalán elhelyezkedő pártokkal szemben még a tárgyalásos megegyezés készségét sem mutatja.


Az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság jelentését az Országos Gyűlés nagy többséggel elfogadta. Ez a jelentés több olyan megállapítást tartalmazott, amelynek alapján kezdeményezzük a kizárások, a szervezetek megszüntetésének felülvizsgálatát. Célunk a törvényesség helyreállítása. Mindezt az MDF keretein belül kívánjuk megvalósítani, ezért levélben fordulunk az MDF Országos Választmányához, amelyben bejelentjük, hogy a Lakitelek Munkacsoport a jövőben az MDF platformjaként kíván működni.


Felelősséget érzünk azért, hogy az MDF a lakiteleki alapoknak megfelelően demokratikus és nemzeti elkötelezettségű párt legyen a jövőben is, és hogy azt magáncélokra, személyes karrier-vágyak kielégítésére ne sajátíthassa ki senki.


A Lakitelek Munkacsoport létére szükség van mindaddig, amíg az MDF ismét az lesz, ami volt: erős, önálló és egységes Magyar Demokrata Fórum.Budapest, 2004. október 5.

 

 

LAKITELEK MUNKACSOPORT

 

 

Képtár


A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép