Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Közlemény a Lakitelek Munkacsoport működéséről


KÖZLEMÉNY


Tájékoztatjuk az MDF tagságát és a nyilvánosságot arról, hogy döntést hoztunk a Lakitelek Munkacsoport további fenntartásáról és működéséről. Az MDF legutóbbi - Dávid Ibolya által az alapszabály megkerülésével kierőszakolt - Országos Gyűlése, az erőltetett tisztújítás, valamint a törvénytelen kizárások és az MDF-től idegen politikai nézetek hangoztatása csoportunk fenntartását és egységes fellépését indokolja.


A Gyurcsány-kormány privatizációs szándékához kommunikációs segítséget adó elnöki megnyilatkozás egyértelműen igazolja Dávid Ibolya törekvését az MDF eredeti, lakiteleki szellemiségének és erkölcsiségének, az alapítók és a tízezrével csatlakozók szándékainak végleges száműzetésére a Magyar Demokrata Fórumból. Az MDF pártelnök asszonya - egykori igazságügyi miniszter - minden jogi és etikai normát félrelökve előbb a sárospataki, majd a budapesti II. kerületi MDF-szervezetet záratta ki önkényesen, bevezetve a kollektív büntetés gyakorlatát az MDF-ben. Ezt követően öt képviselőtársunkat záratta ki - MSZP-SZDSZ-es támogatással - az MDF országgyűlési frakciójából, a demokrácia történetében példátlan módon semmibe véve annak minden közéleti szereplőre kötelező elemi szabályait, frakciónk saját szabályzatát éppúgy, mint a Házszabályt. Mindennek betetőzése volt és a Magyar Demokrata Fórum nevének a megcsúfolása az, hogy az Országos Gyűlésen az elnöki beszámolóhoz nem lehetett hozzászólni, és Dávid Ibolya ezzel az antidemokratikus helyzettel élve vita nélkül ítélkezhetett, támadhatta a vele egyet nem értőket.


Elnök asszony ugyanakkor egyre nyíltabban sodorja az MDF-et a politikai térfél balliberális oldala felé. Itt nyilvánul meg kompromisszumkészsége, míg az MDF-en belül és a térfél jobboldalán elhelyezkedő pártokkal szemben még a tárgyalásos megegyezés készségét sem mutatja.


Az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság jelentését az Országos Gyűlés nagy többséggel elfogadta. Ez a jelentés több olyan megállapítást tartalmazott, amelynek alapján kezdeményezzük a kizárások, a szervezetek megszüntetésének felülvizsgálatát. Célunk a törvényesség helyreállítása. Mindezt az MDF keretein belül kívánjuk megvalósítani, ezért levélben fordulunk az MDF Országos Választmányához, amelyben bejelentjük, hogy a Lakitelek Munkacsoport a jövőben az MDF platformjaként kíván működni.


Felelősséget érzünk azért, hogy az MDF a lakiteleki alapoknak megfelelően demokratikus és nemzeti elkötelezettségű párt legyen a jövőben is, és hogy azt magáncélokra, személyes karrier-vágyak kielégítésére ne sajátíthassa ki senki.


A Lakitelek Munkacsoport létére szükség van mindaddig, amíg az MDF ismét az lesz, ami volt: erős, önálló és egységes Magyar Demokrata Fórum.Budapest, 2004. október 5.

 

 

LAKITELEK MUNKACSOPORT

 

 

Képtár


A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyv bemutatója
2018. szeptember 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára
Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00
Tanévnyitó, harangszentelő és könyvtárátadó ünnepség

Csólyospálos
2018. szeptember 2. 17.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép