Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban
2018. szeptember 7.

A jövő tanévtől kadétképzéssel bővülhet a majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium képzési palettája. A fiatalság honvédelmi nevelése szerepel a kormányzati programok között is.

Jövő év szeptemberében már honvédelmi ismereteket is tanulhatnak a majsai Tomori-gimnázium tanulói. Minderről Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselő és Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos számolt be az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

A két politikus pénteken a választókerület több településére is ellátogatott, ahol szintén napirenden voltak a cselekvő hazaszeretet kérdései. Lezsák Sándor elmondta, hogy a Lakiteleki Népfőiskolán találkoztak a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet, majd Kunszálláson egyeztettek Kovács Imre polgármesterrel és az ottani military találkozókat szervező HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület képviselőivel.

Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban

Simicskó István úgy értékelte: értékes körúton vettek részt, ahol mindenhol látszik az ott élő emberek szorgalma, tehetsége és látszik, hogy Lezsák Sándor nagy ambícióval viszi az ott élők ügyeit.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a haza védelme nemzeti ügy, amit a kadétképzés is szolgál, ami bármelyik oktatási intézményben szabadon választható tantárgy. Mint elhangzott: többi között elsősegélynyújtást, életmentést, önvédelmet, sportlövészetet is tanulhatnak a kadétok. Simicskó István hozzátette: nem a jövő katonáinak a kiképzése az elsődleges cél, hanem a hazaszeretetre nevelés.

Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban

A Tomori-gimnázium igazgatója Farkas Zoltán megköszönte Lezsák Sándornak, hogy a mostani bejelentésig eljutott a kadétképzés ügye, amit tantestület, a városvezetés és fenntartó érsekség is üdvözölt. Az igazgató kiemelte, hogy a hadvezér, kalocsai érsek Tomori Pál sorsát Bábel Balázs érsek is szívügyének tekinti.

Ábrahám-Fúrús András polgármester úgy vélekedett, egy középiskola, egy gimnázium nélkül nem város egy város, ezért természetesen támogatni kívánják az új képzés beindítását, ami erősítheti a gimnázium jövőjét is.

 

A fiatalság honvédelmi nevelése közös cél

A Honvédelmi Minisztérium (HM) korábbi közlése szerint az új képzési forma – ami már több középiskolában bevezettek – „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését” szolgálja. „A fiatalság honvédelmi nevelése olyan közös cél, melynek érdekében a tanároknak, a diákoknak és a katonáknak össze kell fogniuk” – írta a HM a tájékoztatójában. Az újfajta képzés elindítását azzal indokolták, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

 

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép