Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kátay Ösztöndíj átadása
2011. október 22.

Minden év október 22-én, a lakiteleki ünnepség keretében kerül sor a Kátay Zoltán tanulmányi ösztöndíj átadására. Az idén Fráter Olivér kapta meg a 200.000,- Ft értékű, fiatal történészeknek, kutatóknak megítélt támogatást. Az ösztöndíjhoz szívből gratulálunk!

Kátay Ösztöndíj átadása

 

Lezsák Lakiteleken tartotta ünnepi megemlékezését

A jövő nemzedéke egyre tisztábban fogja látni, s egyre pontosabban, hogy mi is történt itt a Kárpát-medencében, a XX. században - mondta Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken.

A Lakitelek Népfőiskola ezért ösztöndíjat ajánlott fel a Kátai-hagyatékból, hogy fiatal kutatókat segítsünk abban, hogy minél hitelesebben érzékeljük azt a kort, amelyből vétettünk, és amelyet pontosan meg kell ismernünk - mondta az Országgyűlés alelnöke a településen még a rendszerváltás előtt felállított kopjafánál tartott ünnepségen.

Lezsák Sándor bemutatott egy fiatal kutatót, Fráter Olivért, akinek a tudományos közéletben nagy visszhangot kiváltott publikációi elismeréseként átadta a Lakitelek Népfőiskola Kátai Zoltán ösztöndíját.

Az ünnepségen Fráter Olivért a múlt hiteles kutatójának, míg az önkormányzat vendégeként megjelent Horváth Jánost, az Országgyűlés fideszes korelnökét a múlt hiteles tanújának nevezte Lezsák Sándor, aki ezután felkérte a november 7-én 90. évébe lépő politikust, hogy szóljon az emlékezőkhöz.

Horváth János, aki a nyilasok és a kommunisták börtönét is megjárta, beszédében úgy fogalmazott: "olyan nép vagyunk, akik képesek jelentős eseményeket teremteni, aztán képesek vagyunk elmenni mellettük". "1956-ban a forradalom visszaemlékezett arra, ami 1945-46-ban történt, amikor a levert, elszegényedett ország talpra állt" - mondta az idős politikus, aki szerint az akkor megtartott népképviseleti választások által biztosított lehetőséggel élt a magyar nép. "Mi nemzeti, patrióta törvényhozást választottunk, s az ország elindult a felemelkedés útján" - hangsúlyozta.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc olyan forrás, ami többre predesztinál bennünket, mint ahol ma vagyunk - fűzte hozzá. Soha többet Magyarországon olyan méltatlan, kigúnyoló, képmutató, hazug kormányzás ne legyen - utalt az Országgyűlés korelnöke a Gyurcsány-kormány időszakára. Horváth János szerint bízni kell önmagunkban, mert a legnehezebb helyzetekből is talpra tudott állni a magyar nép.

(Forrás: HVG.hu)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép