Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Keleti nyitás: képzés indul márciusban
2013. január 31.

Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése – közölte a népfőiskola.

A képzés a keleti nyitás stratégia céljait, feladatait és eszközrendszerét mutatja be, ezen túl a célországokat is megismerteti a résztvevőkkel. A Lakitelek Népfőiskolán tartandó előadásokra és foglalkozásokra olyan 35 év alatti fiatalokat várnak, akik – munkájukkal vagy tanulmányaikkal kapcsolatban – érdeklődnek a téma és a régió iránt, és esetleg maguk is szívesen vennének részt a stratégia megvalósításában. A képzés hasznos lehet azoknak is, akik a későbbiekben szeretnének foglalkozni a térséggel.

A kurzus résztvevői olyan átfogó szaktudásra, elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert, amelyek nem szerepelnek sem a magyarországi felsőoktatás, sem más képzési intézmény kínálatában.

A 2013 és 2015 között negyedévente szervezett bentlakásos képzésben a hallgatók előadások, szemináriumok, valamint gyakorlatok, kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el az ismereteket. Az első kurzusra február 15-éig lehet jelentkezni a Lakitelek Népfőiskolán.

Ahhoz, hogy a válság után Magyarország a lehető legjobb pozícióból startolhasson, meg kellett érteni, hogy a világban zajlik egy speciális, szövetségkötési verseny. Magyarország ezért indította el a keleti nyitást, amelynek keretében szövetségkötésre törekszik a jó gazdasági teljesítményt nyújtó, egyre erősödő országokkal és az innen érkező vállalatokkal – mondta Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár január 21-én, amikor stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Tata Consultancy Services magyarországi fióktelepe a keleti nyitás egyik biztos jeleként.

(Forrás: Magyar Nemzet Online)


Részletes felhívás és jelentkezési lap letöltése a Lakitelek Népfőiskola honlapján


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép