Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor nyitotta meg az új lakiteleki piacot
2014. április 27.

Új piacteret avattak a nagyközségben vasárnap délelőtt. A beruházás ötvenkétmillió forintból, két hónap alatt valósult meg.

Ilyen sokan még soha sem voltak a piacon, jegyezte meg az egyik helyi lakos vasárnap délelőtt az avatás előtt. Valóban, talán ezren is lehettek azok, akik kíváncsiak voltak arra, hogy milyen is lett a felújított piac.

A beruházás mindössze két hónap alatt valósult meg pályázati és önkormányzati pénzből, aminek a közepén egy ivókutat is elhelyeztek. Vásári komédiával, még pedig Ludas Matyival és Döbrögivel kezdődött a program. A színjátszó kör és a hagyományőrző egyesület tagjai a népszerű Fazekas Mihály darabból elevenítettek fel egy kis részletet.

Két hónap alatt újult meg a piac Lakiteleken

- A termelői piac hozzátartozik Lakitelek életéhez, mondta Lezsák Sándor megnyitó beszédében. Az elmúlt évszázad történéseiből vissza kell hozni azt, ami jó volt. Ilyen többek között a piaci árusítás. Nagy álmunk teljesült azzal, hogy megépült az új piac. Van fedett hely, alkalmas tér, ahol helyi zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb termékeket lehet árulni. Meg kell tanulni élni a lehetőséggel, de meg kell tanulni azt is, hogy azt vegyük meg, amire szükségünk van, az viszont legyen a piacon, de legyen jó kedvű eladó és vevő – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Két hónap alatt újult meg a piac Lakiteleken

Felföldi Zoltán polgármester arról számolt be, hogy a fedett piacot azért álmodták meg, hogy minél több fajta árut, főleg helyi terméket, lehessen kapni, amire valóban szüksége van az embereknek. Az lenne a jó, ha a termelői piac felé orientálódna, ahol kézműves dolgokat is lehetne kapni. Azt is szeretnék elérni, hogy egy fajta közösségi tér is legyen, ahol lehet beszélgetni, találkozni, és ez által a klasszikus piactér szerepét is betöltené. Száznál is több pulton lehet most már árulni.

Az új piacot Bagi Ferenc plébános szentelte és Szabó Tamás lelkész áldotta meg. A programban közreműködtek az óvodások és az önkéntes tűzoltózenekar. A piac megnyitása után helyi termékeket kóstolhattak a jelenlévők, és több mint hatvan helyi terméket sorsoltak ki a jelenlévők között.

(Forrás: LCafe.hu)


Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép