Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Két település kapott adományokat a Tajpej Képviseleti Iroda vezetőjétől
2013. június 19.

Petőfiszálláson az orvosi rendelőnek műszereket, Orgoványon az óvodának hintát, valamint projektort adott át szerdán a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének társaságában.

Marietta Kao Liau az MTI-nek elmondta: a magyarországi képviseleti iroda volt az első, amelyet a térségben történt változások után 1990-ben megnyitottak Kelet-Közép-Európában. A képviselet-vezető hangsúlyozta: a gazdasági, tudományos, kulturális és kereskedelmi kapcsolatok mellett újabban a mezőgazdaság területén is egyre bővülő együttműködés alakul Magyarország és Tajpej között.

Marietta Kao Liau hangsúlyozta: a mostani adományozás nem egyedi eset, mert szívesen segítenek, ahol tudnak. A képviselet-vezető emlékeztetett arra, hogy az 1950-es években nagyon sok külföldi segítséget kaptak, most már megtehetik azt, hogy ők segítsenek más országoknak. "Mi azt mondjuk, hogy egymás segítése a boldogság alapja" - fogalmazott Marietta Kao Liau. Lezsák Sándor segítségével tudták ezt az akciót megszervezni - fűzte hozzá.

Lezsák Sándor már évek óta figyelemmel kíséri Tajvan életét, ezért megtiszteltetésnek vette, hogy ő választhatta ki a megsegítendő településeket. "Olyan településeket választottam, ahol kimagaslóan jó közösségi élet folyik, valamint az óvoda, az iskola vagy éppen az egészségügy részére átadott tajvani ajándék segítséget jelent" - fűzte hozzá.

Szólt arról is, hogy már korábban is beszélt arról a képviselet-vezetővel, hogy milyen befektetési lehetőségek vannak a megyében. Marietta Kao Liau a Lakiteleki Népfőiskola Keleti Nyitás kollégiuma egyik rendezvényének a vendége lesz - tette hozzá az Országgyűlés alelnöke. A 35 980 négyzetkilométer területű Tajvannak csaknem 24 millió lakója van, fővárosa a hárommillió lakosú Tajpej.

A Magyar Köztársaság az "egy Kína" elvet elfogadva és külpolitikájában következetesen érvényesítve, Tajvannal nem áll diplomáciai viszonyban, és nem tart fenn állam- és kormányközi kapcsolatokat.

Széles körű és fejlődő, ugyanakkor nem hivatalos jellegű együttműködés van a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a tudomány több területén.

(Forrás: Hirado.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép