Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Két történelmi vetélkedő eredményei
2014. március 30.

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a lakiteleki Eötvös Iskola idén tizenkilencedik alkalommal hirdette meg általános iskolások és tizedik alkalommal középiskolások számára történelmi versenyét.

Összesen mintegy 140 csapat játszott velünk. Hagyományaink szerint kategóriánként 20-20 csapat jutott be a középdöntőbe. Az általános iskolások 2014. március 27-én, csütörtökön érkeztek Lakitelekre, a középiskolásoknak pedig 28-án, pénteken került megrendezésre a középdöntő a Népfőiskolán. Az írásbeli feladatlapok kitöltése után dőlt el, kik jutottak a 12 csapatos döntőbe, mely az általános iskolásoknak 28-án, a középiskolásoknak 29-én volt.

Két történelmi vetélkedő eredményei

(Nagyításhoz kattintson a képekre!)

A középdöntőben feladatlapot kellett kitölteniük a csapatoknak, s ehhez segédeszközt nem használhattak. A kérdések a tárgyalt korok eseménytörténetére vonatkoznak. (általános iskolások számára: 1437-1699; középiskolások számára: Széchenyi István gróf élete, és az 1825-1848 közötti időszak története)

A döntőbe jutó csapatok szóban, zsűri előtt mérték össze tudásukat. A zsűri elnöke Dr. Marjanucz László úr, a Szegedi Egyetem tanszékvezető tanára.

Két történelmi vetélkedő eredményei

Mind a húsz csapat tagjait és felnőtt segítőit vendégül láttuk a középdöntő napján vacsorára, szállásra a Népfőiskolán, s másnap reggeliről is gondoskodtunk számukra. (A döntősöknek ebédről is.) Nézőként azok is részesei voltak a döntőnek, akik nem jutottak be a legjobb 12 csapat közé, hiszen a közönségjátékokban őket is jutalmazni szoktuk.

Szeretnénk köszönetet mondani a játékosoknak, akik időt szántak arra, hogy múltunk egy-egy szeletével alaposabban megismerkedjenek. Bízunk abban, hogy nem volt haszontalan időtöltés a készülés, a feladatok megoldásának közös munkája. Köszönjük a pedagógusok, felnőtt segítők fáradozását is, akik egyszerre lelkesítői és eligazítói voltak tanítványaiknak.

A szervezők nevében üdvözlettel:

Lakitelek, 2014. március 30.

Olajos István

 

A végek dicsérete verseny eredményei:

1. Eperfák csapata Kalocsa Eperföldi Általános Iskola

Két történelmi vetélkedő eredményei

Különösen jeles fegyvertényt hajtottak végre, hiszen a gyermekek változatlan összetételben 3 egymást követő évben nyerték meg a versenyt.

A csapat felkészítő tanára: Gillichné Fejes Zsuzsanna.

A 2. és a 3. helyen Tatabányáról a Dózsakerti Általános Iskola két csapata végzett Mátraháziné Domján Erzsébet irányításával, a Dózsakerti Hősök és a Tatabányai Triumvirátus.


A legnagyobb magyar Kárpát-medencei történelmi versenyen a középiskolások csapatai közül:

1-2. holtversenyben a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium Lehel Apródjai csapata (felkészítő: Antics István) és a Budai Ciszter Szt. Imre Gimnázium Clock csapatai végeztek. Ez utóbbi felkészítő tanára: Dr. Kovács Őrs

Két történelmi vetélkedő eredményei

Két történelmi vetélkedő eredményei

3. helyezett lett Balassagyarmatról a Szent Imre Keresztény Általános Iskola Gimnázium és Szakképző Iskola Fortissimi csapata Veloné Varsi Ágnes vezetésével.


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép