Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kiállítás a Nagy-Kurultaj rendezvényen készült fotókból
2011. június 24.

A tavaly Bugacon megrendezett Nagy-Kurultaj elnevezésű hagyományőrző rendezvény fotóiból nyílt kiállítás szerdán Budapesten, az Azerbajdzsáni Nagykövetségen. Az Ősök emlékezete című tárlaton főként hangulatfotókat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Vilayat Guliyevet, Azerbajdzsán budapesti nagykövete beszédében üdvözölte a kiállítás létrejöttét, valamint reményét fejezte ki, hogy a tárlat csak az első lépés a Kurultaj népszerűsítésében. Mint fogalmazott, számos rokon vonást lát Azerbajdzsán és Magyarország történelme között, szerinte a Szovjetunió széthullása előtt mindkét országban egy "idegen, mesterségesen fenntartott ideológia" elnyomásában éltek az emberek. A nagykövet elmondta, tudja, hogy sokan rokon népnek tekintik az azeri és a magyar népet, ám szerinte ennek alátámasztása a tudósok feladata. Bíró András, a Kurultaj szervezője elmondta: a kiállításra főleg hangulatképeket válogattak a 2010-es rendezvényről. Mint fogalmazott, így az is megérezhet valamit a többezer embert megmozgató fesztiválról, aki személyesen nem lehetett jelen.

"A Kurultaj összeköt népeket. Belső-Ázsia egy olyan világát mutatja meg, amely bizonyos szempontból el volt zárva előlünk" - fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Az MTI-nek elmondta: idén az Ősök napját rendezik meg Bugacon július 29-től, és mint tavaly a Kurultajon, most is színes program várja az érdeklődőket. "Ópusztaszeren pedig július 15. és 17. között Nyeregszemle lesz, amely egy nagy kárpát-medencei lovastalálkozó lesz" - tette hozzá. Lezsák Sándor szerint ezen rendezvények jelentősége, hogy azokat az ősi magyar hagyományokat hívja elő, amelyek tetten érhetők a magyar népdalokban, néptáncokban, kézművességben is. Felidézte: Simicskó István februárban kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa a hazaszeretet napjává július 22-ét, a nándorfehérvári diadal napját. "Remélhetőleg valamikor megemlékezünk az Ősök napjáról is, ehhez kellenek az ilyen civil szerveződések" - tette hozzá Lezsák Sándor.

(Forrás: Noplaza.hu)


Képtár


Kézilabdapályát avattak Pálmonostorán
2018. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
16.00-17.00 Képviselői fogadóóra Kiskunmajsán
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép