Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kigyomlálják a jogszabályokat
2015. október 14.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a kiskunfélegyházi kormányablak, amely az ország 163. integrált ügyfélszolgálata. A korszerű hivatalban több mint 450 ügyet intézhetnek a félegyháziak és a környékbeliek.

– A kormányablak megnyitása a közigazgatás ünnepe – fogalmazott a keddi átadáson dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár. Arról is szólt, hogy jelentősen megromlott a bizalmi viszony az ügyfelek és állam között. A félegyházi kormányablak megnyitásával is ezt a bizalmi kapcsolatot szeretnénk helyreállítani.

Kigyomlálják a jogszabályokat

– Jó úton haladunk, de még nem vagyunk a végén, mert nem csak a környezetnek kell megújulnia, hanem stíluson is változtatni kell. Ez nem lehet más, mint a hatékony, gyors, ügyfélbarát kiszolgálás – hangsúlyozta az államtitkár, aki a közigazgatás átszervezéséről is beszélt. Elmondta, az állam négy ponton kíván beavatkozni az államigazgatásba, illetve azokba az ügyekbe, melyek az állampolgárokat bosszantják. Ilyen az adóigazgatás, az építésügy, az európai uniós pénzekhez való hozzáférési lehetőség, illetve annak a 110 törvénynek a módosítása, ami a bürokrácia csökkentését szolgálja.

A jogszabályokat a járási hivatalokban megkérdezett csaknem 400 ezer ügyfél javaslata alapján gyomlálták ki – tette hozzá Kovács Zoltán. Azt is elmondta, a kormány úgy döntött, jövőre kevesebb igazgatási szolgáltatási díjat, illetéket kíván beszedni, így 10 milliárd forint marad az állampolgárok zsebében. – Az év első 9 hónapjában több mint 2 millió polgár 3,2 millió üggyel fordult a kormányablakokhoz, ahol jelenleg közel 450 típusú ügyet lehet elintézni. Ezt szeretnénk ezer fölé emelni, hogy ne kelljen az ügyfeleknek hivatalról, hivatalra járkálniuk. Tervezzük, hogy az államigazgatási ügyek mellett a közműszolgáltatók ügyeit is ide hozzuk, és szó van arról is, hogy lesz adóigazgatási ügyfélszolgálat, illetve ahol lehet, postahivatal is. Ugyanakkor bővíteni szeretnénk az elektronizált ügyek számát is, hogy minél több ügyet intézhessenek otthonról az ügyfelek – részletezte az államtitkár.

Kigyomlálják a jogszabályokat

Kovács Ernő kormánymegbízott arról számolt be, hogy a félegyházi kormányablak a tizenötödik a megyében. Az új létesítmény kialakítására 37 millió forintot fordítottak. Ebből az épület akadálymentesítésén túl, a teljes berendezés, a számítógépes hálózat, a világítás, a fűtés, a szigetelés, a nyílászárók, és a háttérirodák is megújultak.

A mosoly a kapcsolat

Az átadási ünnepségen Lezsák Sándor a körzet országgyűlési képviselője elmondta, a 110 törvény módosításának idegrendszert gyógyító hatása lesz. A kormányablak munkatársait pedig arra biztatta, hogy az új hivatali stílust jellemeze a mosoly és az empátia. Mert a mosoly a legjobb közvetítő kapcsolat a polgár és a hivatal között.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép