Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kihirdették a parlamenti rajzpályázat eredményeit
2013. április 12.

Annak idején az egész nemzetnek épült az Országház és a legtöbben, akik itt dolgoznak, érzik a feladatuk nagyságát és felelősségét – mondta Kövér László házelnök, aki az Országházban köszöntötte az Így látom a Parlament épületét című rajzpályázat nyerteseit pénteken.

Az elmúlt évben meghirdetett pályázatra 1-8. osztályos, általános iskolás diákok műveit várták, összesen 1370 rajz érkezett 158 településről. A zsűri minden egyes évfolyam esetében az első öt legjobb munkát díjazta, a nyertesek névsora a www.lakitelek.hu oldalon a népfőiskola menüjéből érhető el. A nyertes pályaműveket az Országházban állították ki.

Az eredményhirdetésen Kövér László kiemelte: sokan mutatták meg rajzaikkal, hogy miként látják a Parlament épületét, és nincs két egyforma pályamű, mindenkinek más jut eszébe az Országházról. Akik itt dolgoznak, azok is mindannyian másként tekintenek rá – tette hozzá.

Úgy vélte, hogy ha valaki meg akarja ismerni az épületet, először Steindl Imréhez kell fordulnia, az építész kapta a munkát, hogy olyan házat tervezzen, ahol a képviselők megtárgyalhatják az ország dolgait. Az épület minden részlete a felelősségükre emlékezteti a képviselőket, arra figyelmezteti őket, hogy mindenkire tekintettel kell lennie annak, aki törvényt hoz – magyarázta.

Mint mondta, lenyűgözően nagy vállalkozás volt a ház építése, kizárólag magyar alapanyagokat használtak és a kor legjelesebb művészei dolgoztak a díszítésen. Sokba került, az erre fordított összeg egy évig elég lett volna egy 40 ezres város élelmezésére, világítására és fűtésére – emlékeztetett.

Úgy fogalmazott, hogy az Országházat az egész nemzetnek építették, és akik itt dolgoznak, tudják, hogy sosem lesz az övék az épület, mert az a nemzeté, amelynek a szolgálatára jelentkeztek és felhatalmazást kaptak.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke elmondta: a szélrózsa minden irányából érkeztek pályamunkák, a határon túlról, sőt Kanadából is.

A nyertes pályázókat levélben köszöntötte Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész, a zsűri elnöke. Hangsúlyozta: a válogatás szempontja az volt, hogy melyik kép rokonszenves, megható, és a nyertes pályaművek mind megfeleltek ennek a feltételnek.

Az eredményhirdetésen alföldi gyermekdalokat énekelt Csizmadia Anna, a Fölszállott a páva című verseny nyertese.

(Forrás: MTI)


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép