Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kisiskolások tudáspróbája Lakiteleken
2009. április 2.

Hiába állítja az ellenkezőjét az oktatási minisztérium, a kisiskolákba járó diákok nem maradnak el tudásban a nagy méretű, összevont intézmények tanulóitól – ez a tapasztalata a Lakitelek Népfőiskolán évek óta tanulmányi versenyeket szervező Pálinkó Gyulánénak.

A kismatematikusok és kisnyelvészek megméretésén ma lesz eredményhirdetés, a döntőre határon innen és túlról egyaránt érkeztek általános iskolások.


Évek óta rendeznek tanulmányi versenyeket kisiskolák diákjai számára a Lakiteleki Népfőiskolán, az utóbbi időszakban egyre többen jelentkeznek határon túli magyar intézményekből is. Ma fejeződik be a Kovács Lajos kismatematikus és kisnyelvész találkozó, amelyre negyvenöt település iskolájából érkeztek tanulók, hogy az Apáczai Tankönyvkiadó által összeállított feladatsorok segítségével mérjék össze tudásukat.


Magyarország területéről tizenhat, Erdélyből huszonöt, a Délvidékről és a Felvidékről pedig egyaránt két-két iskola küldte el a "legjobbjait". Az eseményt ezúttal is Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke védnökségével rendezték meg.


Pálinkó Gyuláné, a döntővel egybekötött találkozó főszervezője lapunknak elmondta: évente hat-hét hasonló versenyt írnak ki, melyekkel azt kívánják elérni, hogy a kisiskolába járó diákok megismerhessék hasonló helyzetben lévő társaikat. "Fontosnak tartjuk, hogy ezekkel a programokkal hozzájáruljunk az egész Kárpát-medencét felölelő testvériskolai kapcsolatok kialakításához is" – tette hozzá. A főszervező az eddigi tapasztalatokról szólva hangsúlyozta: bár a kormányzat irányából egy ideje az a felfogás tapasztalható, miszerint csak az összevont, nagy intézményekben folyhat színvonalas, versenyképes tudást adó oktatás, a megméretéseken kiderült: ez korántsem igaz. "Ezeken a szellemi vetélkedőkön ugyanolyan feladatokat kell megoldaniuk a kisiskolásoknak, mint bármilyen hasonló versenyen, és szó sincs arról, hogy gyengébb színvonalon teljesítenének."

 

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

 


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép