Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kisiskolások tudáspróbája Lakiteleken
2009. április 2.

Hiába állítja az ellenkezőjét az oktatási minisztérium, a kisiskolákba járó diákok nem maradnak el tudásban a nagy méretű, összevont intézmények tanulóitól – ez a tapasztalata a Lakitelek Népfőiskolán évek óta tanulmányi versenyeket szervező Pálinkó Gyulánénak.

A kismatematikusok és kisnyelvészek megméretésén ma lesz eredményhirdetés, a döntőre határon innen és túlról egyaránt érkeztek általános iskolások.


Évek óta rendeznek tanulmányi versenyeket kisiskolák diákjai számára a Lakiteleki Népfőiskolán, az utóbbi időszakban egyre többen jelentkeznek határon túli magyar intézményekből is. Ma fejeződik be a Kovács Lajos kismatematikus és kisnyelvész találkozó, amelyre negyvenöt település iskolájából érkeztek tanulók, hogy az Apáczai Tankönyvkiadó által összeállított feladatsorok segítségével mérjék össze tudásukat.


Magyarország területéről tizenhat, Erdélyből huszonöt, a Délvidékről és a Felvidékről pedig egyaránt két-két iskola küldte el a "legjobbjait". Az eseményt ezúttal is Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke védnökségével rendezték meg.


Pálinkó Gyuláné, a döntővel egybekötött találkozó főszervezője lapunknak elmondta: évente hat-hét hasonló versenyt írnak ki, melyekkel azt kívánják elérni, hogy a kisiskolába járó diákok megismerhessék hasonló helyzetben lévő társaikat. "Fontosnak tartjuk, hogy ezekkel a programokkal hozzájáruljunk az egész Kárpát-medencét felölelő testvériskolai kapcsolatok kialakításához is" – tette hozzá. A főszervező az eddigi tapasztalatokról szólva hangsúlyozta: bár a kormányzat irányából egy ideje az a felfogás tapasztalható, miszerint csak az összevont, nagy intézményekben folyhat színvonalas, versenyképes tudást adó oktatás, a megméretéseken kiderült: ez korántsem igaz. "Ezeken a szellemi vetélkedőkön ugyanolyan feladatokat kell megoldaniuk a kisiskolásoknak, mint bármilyen hasonló versenyen, és szó sincs arról, hogy gyengébb színvonalon teljesítenének."

 

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

 


Képtár


Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép