Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Konferencia az egymást követő magyar és lengyel uniós félévről
2011. június 16.

Közös magyar-lengyel érdek, hogy az Európai Unió gazdasági helyzete minél stabilabb legyen, és ne gyengüljön a kohéziós politika - mondta Bába Iván a két ország egymást követő soros uniós elnökségéről rendezett tanácskozás csütörtöki nyitónapján a Parlamentben.

A Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára kiemelte: az, hogy Magyarország tölti be június végéig az unió elnöki tisztét, "nemcsak nekünk volt fontos", hanem Közép-Európának is.

Mint kifejtette: a soros magyar EU-elnökség olyan kérdéseket akart napirendre tűzni, amelyek meghatározó jelentőségűek az unió, és különösen fontosak Közép-Európa számára. Bába Iván kulcskérdésnek nevezte az unió további bővítését, s mint mondta, a legfontosabb célt, azt, hogy Horvátországot "a csatlakozás kapujába juttassuk", úgy tűnik, sikerül elérni.

Ez óriási siker és közös közép-európai érdek - jelentette ki az államtitkár. Fontosnak nevezte azt is, hogy az EU keleti partnerségi programjában részt vevő országok - Ukrajna, Moldova, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia és Örményország - ne érezzek úgy, ki vannak zárva az együttműködésből. Kiemelte, hogy a lengyel elnökség idejére áthelyezett keleti partnerségi csúcstalálkozó közös magyar-lengyel rendezvény lesz.

Bába Iván kitért arra is: közös érdek, hogy az unió gazdasága minél stabilabb legyen. Új filozófiára van szükség - hangsúlyozta, hozzátéve: csak monetáris politikával gazdasági kérdéseket nem lehet megoldani. Ezt az újfajta szemléletet igyekezett Magyarország hangsúlyosan képviselni.

Roman Kowalski lengyel nagykövet kiemelte a két nép történelmi barátságát és több mint ezeréves kapcsolatait. Mint mondta, ezt az unióba hozzáadott értékként "vitték be".

A közös kihívás esély mind a két országnak, új lehetőségeket nyit az együttműködésre európai és regionális szinten egyaránt - mutatott rá.

Lezsák Sándor (Fidesz) az Országgyűlés alelnöke reményének adott hangot, hogy a kétnapos tanácskozás segíti a magyar-lengyel kötődések, kapcsolatok további megtalálását, elmélyítését.

A konferencia pénteken Nyíregyházán folytatódik.

(Forrás: MTI)


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép