Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kormányváltásra szólít fel a Nemzeti Fórum
2009. április 6.

Magyarországon a nemzeti önrendelkezés nem élvez védettséget a tőkepiaci világrendszerrel szemben, így a két évtizede megfogalmazott lakiteleki alapító nyilatkozat követelései ma is időszerűek - hangzott el szombaton a Nemzeti Fórum országos munkaértekezletén.

Zárt ajtók mögött tanácskozott szombaton az öt éve a Lakitelek munkacsoport által megalakított Nemzeti Fórum. Az országos munkaértekezleten Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke az előre hozott választások szükségességét indokolva úgy fogalmazott: a magyar élet erkölcsi, szellemi, közösségi alapjainak és értékeinek megőrzésével szemben az ország kiszolgáltatottsága, elszegényedése és a nemzeti erők szervezett rombolása immár elviselhetetlen. A fórum a rendkívüli történelmi helyzetben a Fidesszel megújítandó választási, politikai együttműködésben látja esélyét annak, hogy az 1987-es lakiteleki nyilatkozatban megfogalmazott nemzeti törekvések megvalósuljanak – áll egyebek mellett abban a politikai nyilatkozatban, amelyet a tanácskozás résztvevői megszavaztak.


Lezsák Sándor bejelentette: csatlakoznak a vasárnapi országos demonstrációhoz, amelyet több mint négyszáz civil szervezettel összefogva a Civilek a Demokráciáért névén előre hozott választásokat követelve hirdettek meg. "A nagygyűlés az ország, a nemzet, a magyar közösség cselekvő önrendelkezéséért érzett felelősség megnyilvánulása, ami 2009 tavaszán azt jelenti, hogy a társadalom többségének kell kikényszeríteni az előre hozott országgyűlési választást, ezért felszólítjuk a tagságot, hogy ezért mindent tegyenek meg, majd segítsék az új, az emberek többségének bizalmát élvező nemzeti koalíciós kormány munkáját" – mondta Lezsák Sándor a tanácskozás végén adott sajtónyilatkozatában.


Az értekezleten előadást tartott Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója is, a politikus egyebek között a Fidesz-KDNP pártszövetségnek a szomszédos országok választási kampányaiban szerzett tapasztalatait osztotta meg a delegáltakkal.


Swendt Pál
Magyar Hírlap

 


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép