Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év
2016. június 9.

Negyvenharmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Fórum Egyesület a Kölcsey Kör elnevezésű konferenciát, amelyen hagyományosan közéleti személyiségek, egyházfők, a kulturális élet képviselői és politikusok tartanak előadást.

Június 9-én a Polgárok Házában megtartott rendezvény vendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a program házigazdája pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Kölcsey Kör alapítója volt.

Lezsák Sándor a program megnyitójában felidézte azt a pillanatot, amikor életbe lépett az új alaptörvény, amely az este egyik témája volt és felkérte Kövér Lászlót, elevenítse fel azt az időszakot, amikor az létrejött.

Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év

„2010-ben magas volt az államadósság és a munkanélküliség. Az állam a működőképessége határán volt, és morális, szellemi értelemben is válság volt - emlékezett vissza a házelnök. Kövér László úgy fogalmazott: a padlástól a pincéig mindent át kellett alakítani azért, hogy Magyarország ismét felfelé ívelő pályára álljon. 2014-re azonban sikerült elérni a gazdaság érezhető növekedését úgy, hogy nem volt drasztikus jövedelemcsökkentés.

Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év

Új közteherviselési rendszert alakítottak ki, amelyben a terhek egy részét azokra a multinacionális cégekre, bankokra helyezték, akik korábban „kihúzták magukat a felelősségvállalás alól”. Az új alaptörvényt azonban érték bírálatok, pedig abban a korábbi alkotmányos berendezkedést tulajdonképpen érintetlenül hagyták. Új eleme a preambulum volt, amelyben olyan „botrányos dolgok” szerepeltek, mint a Himnusz első sora, a kereszténység, illetve a házasság, amelyet egy férfi és egy nő kapcsolataként határoztak meg - idézte fel az akkori kritikákat.

Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év

Kövér László azt hangoztatta, most félúton van a kormány, ugrás közben, amikor nem lehet megállni és visszafordulni, meg kell próbálni átjutni a túlsó partra. A következő két év sorsdöntő lesz, a tekintetben, hogy tudják-e konszolidálni, amit eddig építettek. A migrációs helyzetről azt mondta, hogy ebben a pillanatban a magyarok és a lengyelek az egyetlenek, akik ki merik mondani, „Európa nem egy politikai intézményrendszer, nem egy közös gazdasági vállalkozás, hanem egy több ezer éves kulturális produktum, aminek a kereszténység, mint erkölcsi alap, éppúgy részét képezi, mint a nemzeti kultúrák sokszínűsége". Európa addig létezik, ameddig ez a népesség ezzel a kultúrával ezen a földrészen él - jelentette ki Kövér László. A program végén a közönségnek lehetősége volt kérdezni a házelnöktől.

(Forrás: Józsefváros.hu)

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Falunap Ágasegyházán
2019. szeptember 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
Szent István Emlékkonferencia
Helyszín: Kecskemét, Piarista Gimnázium díszterme
Időpont: 2019. szeptember 12., 9 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép