Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Közlemény a Családok Nemzetközi Napján
2012. május 15.

"Amikor igent mondunk az életre mi is szülővé válunk.” - Nyolcadik alkalommal rendezi meg Családkongresszusát a NOE.

Szüleinktől kaptuk az életet, testi-lelki egészségünket, ők készítettek fel bennünket a nagybetűs életre és az élet továbbadására is. Hálával és tisztelettel tartozunk és ez akkor lesz több üres szónál, ha megmutatjuk nekik, hogy „életművük” unokáikban tovább él. Ez a központi gondolata a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Családkongresszusának, mely „Családban, családdal az életért” mottóval kerül megrendezésre 2012. július 12-15-e között a Lakiteleki Népfőiskolán.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete VIII. Családkongresszusa így tematikájában kapcsolódik a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti együttműködés nemzetközi évéhez is. A Népfőiskola és több szponzor támogatásával megvalósuló rendezvény egyben a 25 éves NOE ünnepi rendezvénye is lesz.

Gyermekeinket boldognak szeretnénk látni. És mi magunk is meg kell, hogy küzdjünk a hétköznapi nehézségekkel. Az előadások és a csoportfoglalkozások ezért többek között a család testi-lelki egészségének megőrzéséről, gyermekeink felkészítéséről a bizonytalan élethelyzetekre, a játék, a mese, a rajzolás és a zene szerepéről szólnak, de szó lesz arról is, hogy értelmes gyerekek/felnőttek miért nem képesek életüket irányítani, hogy sokdiplomás ismerőseink miért bizonyulnak szinte analfabétának a kapcsolataikban és, hogy legfőbb tulajdonságainkat örököltük vagy tanuljuk. Természetesen az ilyen és ezekhez hasonló élethelyzetekre nincs recept, de az előadások, beszélgetések által közelebb juthatunk a mindennapokban is a működőképes megoldásokhoz.

A Családkongresszus azonban nemcsak szakmai előadásokat jelent, hanem vidám programokat, baráti kapcsolatok kiépítésének a lehetőségét is. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szeretettel hív minden kis- és nagycsaládot a találkozóra, mert teljes szívvel hisszük, hogy a családok jelentik a jövőt!

Fiataljainkban mind nagyobb az igény a biztos alapokon nyugvó párkapcsolatra, a házasságra és a gyermekvállalásra, melynek megvalósítása felgyorsult társadalmunkban egyáltalán nem egyszerű. Egyesületünk különösen fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció jó példákkal legyen körülvéve. A Családkongresszussal szeretnénk megmutatni, hogy családban élni jó, hiszen ez az életforma az, mely minden nehézsége ellenére, kötöttségeivel együtt jövőt ígér gyermekeinknek, unokáinknak és az egész társadalom számára.

A Családkongresszusról bővebb felvilágosítás a www.noe.hu oldalon található.

Kardosné Gyurkó Katalin
a NOE főtitkára
Lezsák Sándor
az Országgyűlés alelnöke

Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép