Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Közlemény a Családok Nemzetközi Napján
2012. május 15.

"Amikor igent mondunk az életre mi is szülővé válunk.” - Nyolcadik alkalommal rendezi meg Családkongresszusát a NOE.

Szüleinktől kaptuk az életet, testi-lelki egészségünket, ők készítettek fel bennünket a nagybetűs életre és az élet továbbadására is. Hálával és tisztelettel tartozunk és ez akkor lesz több üres szónál, ha megmutatjuk nekik, hogy „életművük” unokáikban tovább él. Ez a központi gondolata a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Családkongresszusának, mely „Családban, családdal az életért” mottóval kerül megrendezésre 2012. július 12-15-e között a Lakiteleki Népfőiskolán.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete VIII. Családkongresszusa így tematikájában kapcsolódik a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti együttműködés nemzetközi évéhez is. A Népfőiskola és több szponzor támogatásával megvalósuló rendezvény egyben a 25 éves NOE ünnepi rendezvénye is lesz.

Gyermekeinket boldognak szeretnénk látni. És mi magunk is meg kell, hogy küzdjünk a hétköznapi nehézségekkel. Az előadások és a csoportfoglalkozások ezért többek között a család testi-lelki egészségének megőrzéséről, gyermekeink felkészítéséről a bizonytalan élethelyzetekre, a játék, a mese, a rajzolás és a zene szerepéről szólnak, de szó lesz arról is, hogy értelmes gyerekek/felnőttek miért nem képesek életüket irányítani, hogy sokdiplomás ismerőseink miért bizonyulnak szinte analfabétának a kapcsolataikban és, hogy legfőbb tulajdonságainkat örököltük vagy tanuljuk. Természetesen az ilyen és ezekhez hasonló élethelyzetekre nincs recept, de az előadások, beszélgetések által közelebb juthatunk a mindennapokban is a működőképes megoldásokhoz.

A Családkongresszus azonban nemcsak szakmai előadásokat jelent, hanem vidám programokat, baráti kapcsolatok kiépítésének a lehetőségét is. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szeretettel hív minden kis- és nagycsaládot a találkozóra, mert teljes szívvel hisszük, hogy a családok jelentik a jövőt!

Fiataljainkban mind nagyobb az igény a biztos alapokon nyugvó párkapcsolatra, a házasságra és a gyermekvállalásra, melynek megvalósítása felgyorsult társadalmunkban egyáltalán nem egyszerű. Egyesületünk különösen fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció jó példákkal legyen körülvéve. A Családkongresszussal szeretnénk megmutatni, hogy családban élni jó, hiszen ez az életforma az, mely minden nehézsége ellenére, kötöttségeivel együtt jövőt ígér gyermekeinknek, unokáinknak és az egész társadalom számára.

A Családkongresszusról bővebb felvilágosítás a www.noe.hu oldalon található.

Kardosné Gyurkó Katalin
a NOE főtitkára
Lezsák Sándor
az Országgyűlés alelnöke

Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép