Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lalovic: nem tervezik a birkózás szabályainak reformját
2014. október 28.

Nem tervezik a birkózás szabályainak alapvető reformját Nenad Lalovic, a sportág nemzetközi szövetségének (UWW) elnöke szerint.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a Budapesten járt szerb sportdiplomata jelezte: folyamatos "finomítással" kiiktatják azokat a negatív jelenségeket, amelyek a birkózás látványosságát csorbítják. Legfőbb célja, hogy a sportág ismét elfoglalja az őt megillető, állandó helyet az olimpiai programban.

Kiemelte: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új kritériumrendszert dolgoz ki a sportágak megítélésére, ám ő nem vár erre, mert - mint mondta - olyan korszerű és markáns arculatot kíván adni a tökéletes gépezetként működtetett sportágnak, amely bármilyen feltételnek megfelel.

"A sportág minden évben vizsgázik: a világbajnokságon, illetve az olimpián a legszebb arcát kell megmutatnia a világnak" - tette hozzá.

Lalovic: nem tervezik a birkózás szabályainak reformját

Lalovic szót ejtett a birkózás "dizájnváltásáról" is. A nemzetközi szövetség új nevet kapott, és a United World Wrestling (UWW) azt hivatott kifejezni, hogy a világ minden részében birkóznak emberek a sportági formán kívül is. Ezzel a tradicionális küzdőjátékokra utalt. Mint mondta: ezek számtalan helyen léteznek, nem pusztán néprajzi érdekességek, a mongol Nádam-ünnepek úgynevezett sasbirkózásától a svájci Alpokban tízezrek által látogatott Schwingenig. "Ezeket is be kell kapcsolni a sportágba, a nagy versenyek vonzó, promóciós kísérőprogramjaként" - fogalmazott.

Az UWW elnökét látogatásán fogadta Simicskó István államtitkár, majd Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Lalovic - aki megbeszélést folytatott Hegedüs Csabával, a magyar szövetség elnökével is - kifejezte köszönetét és elismerését, amiért a magyar parlament kiállt a birkózás olimpiai státusáért.

(Forrás: MTI)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép