Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lázár János: az Orbán-kormánynak volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal
2013. június 24.

Az Orbán-kormány teljesítményét abban látom erősnek, hogy 2010-ben volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal és ne kössön kompromisszumokat – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn Lakiteleken.

A kormánynak megvolt a bátorsága és a cselekvőképessége ahhoz, hogy változtasson – fogalmazott Lázár János a Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében megkezdődött Kárpát-medencei Szabadegyetem plenáris ülésén. Ezért akkora az indulat a mai kormányzattal szemben – hangsúlyozta előadásában, hozzátéve, hogy akik a politikai ellenzékhez tartoznak ma a bal- és a jobboldalon, "azok a politikai pocsolyához tartoznak".

Az előző szocialista kormányok "nem megváltoztatták, hanem csődbe vitték az országot" – monda az államtitkár, emlékeztetve arra, hogy 2010-re a pénzügyi csőd szélére sodorták az országot nyolc év kormányzás után. A radikális Jobbikot "totális káosznak" nevezte, mert az általuk keltett, "félelmet jelentő erőszak" ugyanolyan "mint a kommunistáké". Véleménye szerint a baloldalnak azon kívül, hogy "a Fidesz és Orbán Viktor gyűlöletére" épít, nincs elképzelése sem az ország jelenéről, sem a jövőjéről.

Lázár János: az Orbán-kormánynak volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal

Szavai szerint a jelenlegi kormányzatnak azonban van elképzelése arról, hogy 2014-ig és még azután is hova szeretné eljuttatni az országot. A kormány a közteherviselés alapján bevezette a bankadót, a rezsiárakat csökkentette – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az első Orbán-kormánynak nem volt lehetősége arra, hogy ezeket megtegye.

Véleménye szerint 2010-ig a "demokratikus rendszerváltozás zsákutcába vezetett bennünket", és 2002-ben "egy maroknyi politikai-gazdasági terrorista csoport túszul ejtette az országot és csődbe vitte a rendszerváltást". Kérdésre válaszolva elmondta, hogy ez a kormány az "Európai Unió néhány politikusának véleményével szemben" jogállami keretek között működik, nem szól bele a bíróságok munkájába. "Én úgy gondolom, hogy jó néhány ítélet kapcsán fel lehet tenni azt a kérdést, hogy jogszolgáltatás vagy igazságszolgáltatás van-e" - mondta.

Reményét fejezte ki, hogy az újságírók megkeresik azokat a bírákat, akik "felmentő ítéleteket hoznak" a politikusok gazdasági visszaélései miatt és választ kérnek tőlük. A földtörvényt az Európai Unió "legszigorúbb" törvényének nevezte. Hangsúlyozta: azt kéri az európai demokratáktól, hogy fogadják el és tartsák tiszteletben a magyar emberek 2010-ben hozott döntését.

Lázár János: az Orbán-kormánynak volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal

Álláspontja szerint Ángyán Józsefnek vissza kell adnia egyéni mandátumát. Ha ezt megteszi, becsületes marad, még akkor is, ha nem értünk egyet – fogalmazott, mert határozott álláspontja: ha egy ember kilép egy politikai mozgalomból, adja vissza az attól kapott mandátumát. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke "Kertmagyarország, Harmadik út" – a Szárszói Találkozó 70. évfordulója előtt címmel tartott előadást.

Véleménye szerint a "Kertmagyarország" gondolata nem történelmi ábránd. Somodi Imre 1942-ben megjelent Kertmagyarország felé című művében megvalósítható gondolatokról írt – tette hozzá. Szavai szerint a Harmadik út kifejezés nem különlegesség, hiszen van német út és más nemzetek is a maguk útját járják.

A Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében hétfőn kezdődött meg a Kárpát-medencei Szabadegyetem. A vasárnapig tartó rendezvényen a Ravasz László-Ordas Lajos Közéleti Kollégium, a Varga Domokos Nagycsaládos Kollégium, a Wesselényi Miklós Népfőiskolai Kollégium hallgatói vesznek részt.

Fotók: Pelsőczy Csaba

(Forrás: MTI, Kormány.hu)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép